Pariziene cu dulceata

Cand e frig afara, parca se potrivesc de minune deserturile de tip aluat si mai ales cele cu umplutura de gem/dulceata. Astazi am pregatit aceste pariziene, si cu siguranta le voi pregati si cu umplutura de ciocolata.

Ingrediente:
– 500 g faina
– 250 ml lapte
– 20 g drojdie proaspat
– 2 oua
– 50 gr unt topit
– un plic zahar vanilat
– 70 g zahar
– un praf de sare
– dulceata/gem de care doriti si poftiti

Mod de preparare:
– se incalzeste putin laptele si in 4 linguri de lapte se dizolva drojdia
– faina se pune intr-n vas si peste ea se adauga laptele, zaharul, oul batut, untul topit, restul de lapte si sarea
– se framanta bine aluatul si se lasa la crescut la loc cald

 – pe planseta de lucru se pune un pic de ulei ca sa nu se prinda aluatul, si se imparte aluatul in bucati egale pe care le transformam in pariziene
– fiecare bucatica de aluat se intinde cu sucitorul ca forma unei palmi, jumatate din ”palma” se taie in fasii la final aratand intr-adevar ca o manuta de om

– se pune umplutura pe partea intreaga, se ruleaza aluatul pana ce ajunge la fasiile crestate iar apoi fiecare fasie sau ”degetel” se trece peste ruloul format
– capetele se inchid bine
– se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se aseaza parizienele, se ung cu un ou batut si se lasa la crescut 30 de minute

– apoi se unge fiecare pariziana cu ou batut si se da tava la cuptorul, in prealabil incalzit
– se lasa la cuptor pana se rumenesc frumos – eu am tinut la 175 grade circa 20 de minute 

Pofta buna!!!

Sursa

De asemenea, ai putea dori...

7 răspunsuri

  1. stefy spune:

    imediat ce fac inca o tura!!!:)

  2. Una pentru mine,te rog.Frumoase si gustoase.Te pup!

  3. stefy spune:

    ti-am zis doar ca o sa le fac si eu dupa reteta ta!!:P

  4. Aiiii,mi-ai amintit de ele…ce bune sunt!

  5. Danutza spune:

    mmmmmm, ce bine arata!!!

  6. Georgiana spune:

    mm ti-au iesit super frumoase! cred ca sunt delicioase!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.