Panna cotta
Ingrediente:
– 500 de ml de frisca lichida
– 10 ml de lapte rece
– 100 gr de zahar – mai mult sau mai putin in functie de cat de dulce va place
– 10 grame gelatina
– esenta la alegere dupa gustul fiecaruia
Mod de preparare:
– gelatina se pune la inmuiat in lapte se lasa cca 5 minute
– frisca se pune pe foc cu zaharul cat sa se incalzeasca bine
– cand dau semne ca incep sa fiarba, se adauga laptele cu gelatina, se amesteca bine si se ia amestecul de pe foc
– la final se adauga si esenta, se amesteca din nou, se toarna in formele de silicon, se lasa sa se raceasca si apoi se baga la frigider circa 1 ora pana se intareste
– noi am servit panna cotta data aceasta cu dulceata de cirese
Pofta buna!!!
Ce frumusica ti-a iesit! As savura si eu o portie dar sunt gripata si n-are cine sa-mi faca 🙁 Pup!
e si delicioasa si super super usor de facut!!!!
Nu cred c-am facut vreodata panna cotta, si cred ca e tare buna ca toata lumea o lauda.
Si mie imi place foarte mult.Ce bine arata aceasta.Te pup!