Panna cotta

    Uff!!! De cate ori am facut panna cotta, am ramas ori fara portie de pozat, ori fara portie de mancat!!:)) Asta pentru ca este delicioasa!!! In plus, este un desert usor de pregatit chiar si pentru un incepator intr-ale bucatarie!

Ingrediente:
– 500 de ml de frisca lichida
– 10 ml de lapte rece
– 100 gr de zahar – mai mult sau mai putin in functie de cat de dulce va place
– 10 grame gelatina
– esenta la alegere dupa gustul fiecaruia

Mod de preparare:
– gelatina se pune la inmuiat in lapte se lasa cca 5 minute
– frisca se pune pe foc cu zaharul cat sa se incalzeasca bine
– cand dau semne ca incep sa fiarba, se adauga laptele cu gelatina, se amesteca bine si se ia amestecul de pe foc
– la final se adauga si esenta, se amesteca din nou, se toarna in formele de silicon, se lasa sa se raceasca si apoi se baga la frigider circa 1 ora pana se intareste

– noi am servit panna cotta data aceasta  cu dulceata de cirese

Pofta buna!!!

4 comments

Lasă un răspuns la Danutza Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.