Prajitura cu mousse de ciocolata alba

Chiar daca toata lumea va prezinta in aceasta perioada pe blog, retete traditionale de Paste, eu va prezint o prajitura absolut delicioasa, care merge foarte bine atat de Paste, cat si de Craciun sau in orice alta ocazie:P. Daca o veti incerca, va garantez ca imi veti da dreptate!!!:) pentru ca pe langa faptul ca e foarte gustoasa are si un aspect deosebit!!!

Ingrediente:
Blat:
– 5 albusuri
– 150 g zahar
– 100 ml lapte
– 50 ml ulei
– 135 g faina
– 25 g cacao
– 5 g praf de copt
– 14 piscoturi
– esenta
Crema:
– 5 galbenusuri
– 100 g ciocolata alba
– 450 ml frisca lichida
– 200 g. zahar
– 300 ml lapte
– 3 lg rase amidon
– 2 pliculete gelatina
Pentru insiropat blatul:
– 7 linguri apa
– 4 linguri cafea
– 3 linguri zahar
– esenta
Pentru decor (optional):
– ciocolata
– ornamente

Mod de preparare:
Blat:
– albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul, mixand incontinuu
– se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza bine
– faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se cern peste compozitia de albus si se omogenizeaza cu o lingura de lemn pentru a nu se lasa spuma 

– compozitia rezultata se toarna in tava de copt tapetata cu hartie de copt si se niveleaza
– se adauaga piscoturile in linie, a cate 4 linii paralele – la mine au intrat in total 14 piscoturi

– se apasa pe piscoturi cu o lingura si se acopera cu aluat
– tava se da in cuptorul incins si blatul se coace 30-35 min la temperatura medie sau pana cand trece testul scobitorii
– cand este gata se scoate din cuptor si se lasa la racit

Crema:
– ciocolata alba se rupe bucati se pune intr-un vas pe foc impreuna cu 150 ml frisca lichida si se incalzeste pana cand aceasta se topeste, apoi se pune in frigider pana se raceste complet
– galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga amidonul si laptele caldut
– amestecul se pune intr-un vas pe foc mic, amestecand incontinuu pana cand se ingroasa ca o budinca
– gelatinase  hidrateaza in 6 linguri apa rece se incalzeste la cuptorul cu microunde pana cand se topeste si apoi se toarna peste budinca si se amesteca energic
– compozitia se lasa sa se raceasca
– amestecul de ciocolata alba si frisca se mixeaza si se amesteca cu 300 ml frisca batuta
– cand budinca este complet racita se adauga peste amestecul de frisca si ciocolata alba si se omogenizeaza
– blatul racit se scoate din tava, se desprinde hartia de copt si apoi se pune la loc
– se insiropeaza cu amestecul din apa, cafea, esenta si zahar (puteti sa-l insiropati cu ce doriti)
– dupa ce s-a insiropat, se acopera cu crema pregatita
– se decoreaza si se lasa la frigider 2-3 ore

Pofta buna!!!

Sursa

De asemenea, ai putea dori...

4 răspunsuri

  1. stefy spune:

    Multumim!! Paste fericit si tie!!!

  2. Simona spune:

    Un Paste fericit alaturi de cei dragi!

  3. stefy spune:

    sarbatori fericite si tie alaturi de cei dragi!!!

  4. Ce bine arata prajiturica.
    Sarbatori luminate!Pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.