Prajitura cu mousse de ciocolata alba

Chiar daca toata lumea va prezinta in aceasta perioada pe blog, retete traditionale de Paste, eu va prezint o prajitura absolut delicioasa, care merge foarte bine atat de Paste, cat si de Craciun sau in orice alta ocazie:P. Daca o veti incerca, va garantez ca imi veti da dreptate!!!:) pentru ca pe langa faptul ca e foarte gustoasa are si un aspect deosebit!!!

Ingrediente:
Blat:
– 5 albusuri
– 150 g zahar
– 100 ml lapte
– 50 ml ulei
– 135 g faina
– 25 g cacao
– 5 g praf de copt
– 14 piscoturi
– esenta
Crema:
– 5 galbenusuri
– 100 g ciocolata alba
– 450 ml frisca lichida
– 200 g. zahar
– 300 ml lapte
– 3 lg rase amidon
– 2 pliculete gelatina
Pentru insiropat blatul:
– 7 linguri apa
– 4 linguri cafea
– 3 linguri zahar
– esenta
Pentru decor (optional):
– ciocolata
– ornamente

Mod de preparare:
Blat:
– albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul, mixand incontinuu
– se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza bine
– faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se cern peste compozitia de albus si se omogenizeaza cu o lingura de lemn pentru a nu se lasa spuma 

– compozitia rezultata se toarna in tava de copt tapetata cu hartie de copt si se niveleaza
– se adauaga piscoturile in linie, a cate 4 linii paralele – la mine au intrat in total 14 piscoturi

– se apasa pe piscoturi cu o lingura si se acopera cu aluat
– tava se da in cuptorul incins si blatul se coace 30-35 min la temperatura medie sau pana cand trece testul scobitorii
– cand este gata se scoate din cuptor si se lasa la racit

Crema:
– ciocolata alba se rupe bucati se pune intr-un vas pe foc impreuna cu 150 ml frisca lichida si se incalzeste pana cand aceasta se topeste, apoi se pune in frigider pana se raceste complet
– galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga amidonul si laptele caldut
– amestecul se pune intr-un vas pe foc mic, amestecand incontinuu pana cand se ingroasa ca o budinca
– gelatinase  hidrateaza in 6 linguri apa rece se incalzeste la cuptorul cu microunde pana cand se topeste si apoi se toarna peste budinca si se amesteca energic
– compozitia se lasa sa se raceasca
– amestecul de ciocolata alba si frisca se mixeaza si se amesteca cu 300 ml frisca batuta
– cand budinca este complet racita se adauga peste amestecul de frisca si ciocolata alba si se omogenizeaza
– blatul racit se scoate din tava, se desprinde hartia de copt si apoi se pune la loc
– se insiropeaza cu amestecul din apa, cafea, esenta si zahar (puteti sa-l insiropati cu ce doriti)
– dupa ce s-a insiropat, se acopera cu crema pregatita
– se decoreaza si se lasa la frigider 2-3 ore

Pofta buna!!!

Sursa

4 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.