Pasca cu ciocolata

Imi pare rau ca nu am reusit sa postez reteta inainte de Paste, dar cred ca este binevenita si acum pentru anii urmatori :P…Mama face cea mai buna pasca cu ciocolata, dar pentru ca nu a gasit reteta, si fiind in criza de timp, ca inainte de Sarbatori, a trebuit sa imprumut o reteta de pe net..dar si asta este la fel de delicioasa ca cea pe care o facea mama mea:P..compozitia am facut-o asemanatoare cu aceasta.

Ingrediente:
– 300 g aluat cozonac
– 200 g ciocolata cu lapte
– 100 g nuca macinata
– 1 lingura unt
– 1 lingura amidon
– 3 linguri smantana
– unt pentru uns forma
– un ou pentru uns

Mod de preparare:
– se pregateste aluatul de cozonac dupa reteta indicata mai sus, la ingrediente
– se imparte aluatul in doua parti
– o parte se foloseste pentru blat iar cealalta jumatate pentru „ïmpletitura”
– planseta de lucru se unge cu ulei si pregateste foaia care se aseaza pe fundul tavii –  daca nu va iese chiar rotunda, o mai puteti intinde cu mana dupa ce ati asezat-o in tava!!
– tava de copt se unge cu un cubulet de unt, se tapeteaza cu hartie de copt si se pune blatul de pasca in ea
– din cealalata o parte se face coronita (eu nu fac impletitura pentru ca nu-mi place sa fie prea mult aluat la pasca:P): se face un sirag de aluat ca pentru covrig, iar cu laterala palmii se apasa din loc in loc pana se subtiaza rezultand un rand de bile cu aspect de sirag de margele
– coronita se aseaza in tava peste blat (sincer ar fi mers mult mai bine ca intai sa pun crema si apoi coronita ca sa aiba fie ciocolata si sub coronita- dar pe viitor o sa stiu lucrul asta – ca deh!! asta e prima pasca pe care o fac in viata:P)

– ciocolata se rupe bucati si se topeste ntr-un vas la bain-marie
– se adauga nucile macinate, untul si amidonul si se amesteca foarte bine
– se ia vasul de pe aburi, se adauga smantana si se omogenizeaza
– compozitia se toarna in mijlocul pastii, dupa care coronita se unge cu un ou batut
– tava se da la cuptor la 180 de grade primele 5-10 minute si apoi la 165 de grade timp de 30-35 de minute si pasca e gata:)
– se lasa sa se raceasca, apoi se scoate din tava
– se taie rece ca sa nu se farame

Pofta buna!!

De asemenea, ai putea dori...

8 răspunsuri

  1. Georgiana spune:

    mmm ce frumos tia iesit! O bunatate!

  2. stefy spune:

    e simplu de facut..deci sigur o sa reusiesti sa faci o pasca buna!!!

  3. Gabi spune:

    mmmmm..arata foarte bine!poate anul viitor ma incumet sa fac si eu:)

  4. stefy spune:

    eu anul asta am avut ceva timp la dispozitie pentru Paste, de asta am facut-o!!

  5. milica spune:

    O faceam si eu anii din urma dar anul acesta din lipsa de timp am amanat-o pe mai tarziu ca pasca se face pana la inaltare.Am sa incerc si reteta ta, eu o am putin diferita.Pup!

  6. stefy spune:

    bravo!!!! deci sa traiasca pasca cu ciocolata!!:)

  7. Imi place mult asa ciocolatoasa.Si eu am postat-o tot acum.Pupici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.