Ciuperci sote

Ciuperci sote…o mancare pe care o savuram cu placere ori de cate ori o prepar, desi nu este nimic sofisticat ci chiar simplu si poate banal, dar totusi atat de gustoasa!

Ingrediente:
– 1 kg ciuperci champignion mici-daca sunt mai mari le puteti taia in doua sau in patru
– o ceapa mica
– 2 catei usturoi (sau mai multi daca va place mult usturoiul)
– 2 linguri vin alb
– 5 linguri apa
– sare dupa gust

Mod de preparare:
– se curata ceapa, se spala, se taie marunt si se pune la calit in ulei
– se curata ciupercile, se spala si se adauga peste ceapa cand aceasta a devenit aurie
– se adauga apa, vinul, usutroiul taiat marunt si ceapa, se acopera tigaia cu capacul si se lasa la fiert pana a scazut apa si implicit zeama lasata de ciuperci
– cand a scazut zeama, se mai lasa la prajit 5 minute (pana cand isi schimba un pic culoarea), intocand ciupercutele din cand in cand si mancarea este gata
– noi le servim intotdeauna cu mamaliguta!!

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

4 răspunsuri

  1. Simona spune:

    Delicioase ciupercile, mie imi plac foarte mult!!!

  2. milica spune:

    Buuuneee!!!I-mi plac tare mult.Pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.