Mici de casa
Pentru ca e sezonul gratarelor, si pentru ca nu mai am incredere in micii cumparati, am hotarat impreuna cu sotul meu sa facem mici de casa!! de fapt ideea a fost a lui, si eu l-am sustinut!! Asa ca mai mult el a pus umarul la treaba!! eu doar am pozat si am mancat :))
Ingrediente :
– 1 kg pulpa de porc sau spata de porc – depinde daca vreti sa fie mai macri sau un pic mai grasi micii
– 1 kg carne de vita
– 1 si 1/2 capatani usturoi
– 1 lingurita bicarbonat
– 2 lingurite de piper
– 2 linguri mari de boia de ardei dulce
– 1 lingurita cimbru
– 5 lingurite sare
– 500 ml apa minerala
Mod de preparare:
– carnea se toaca sau o cumparati gata tocata, se amesteca cu sarea, bicarbonatul, usturoiul, piperul, boiaua si cimbrul
– se framanta bine si se lasa de seara pana dimineata la rece acoperita bine
– a doua zi, compozitia se framanta bine cu cei 500 ml de apa minerala
– dupa ce s-a incorporat bine apa, se lasa la rece 2-3 ore
– apoi se modeleaza micii
– si se rumenesc frumos pe gratar
– compozitia poate fi congelata daca nu vreti sa-i faceti pe moment si vor fi la fel de gustosi si dupa un timp
Pofta buna!!
m-am enervat ca ultima data cand am cumparat am avut ceva surprize neplacute si am zis ca mai bine ii fac eu in casa…
ce bine mai arata!!si asa stii sigur ce pui in ei!!sigur vom incerca si noi!!multumim de reteta!
cand iti este pofta si ai in casa carne tocata poti incerca sa faci si tu!!:P
Aoleu ce pofta am! Arata super bine! MMMMM….o sa ma gandesc la ei tot weekendul:)
foarte binevenita reteta ta! pup
Eu sunt maniaca cu micii.
Mereu la gratar astept cu pofta sa fie gata. 🙂
Te cred pe cuvant cand spui ca sunt deliciosi,dar tot vreau si eu unul.
Pupici!
ioi……imi ploua in gura de pofta !!!!!
Buuuuuuuuuuuuni!Doi sunt ai mei.Pupici!