Mici de casa

Pentru ca e sezonul gratarelor, si pentru ca nu mai am incredere in micii cumparati, am hotarat impreuna cu sotul meu sa facem mici de casa!! de fapt ideea a fost a lui, si eu l-am sustinut!! Asa ca mai mult el a pus umarul la treaba!! eu doar am pozat si am mancat :))

Ingrediente :
– 1 kg pulpa de porc sau spata de porc – depinde daca vreti sa fie mai macri sau un pic mai grasi micii
– 1 kg carne de vita
– 1 si 1/2 capatani usturoi
– 1 lingurita bicarbonat
– 2 lingurite de piper
– 2 linguri mari de boia de ardei dulce
– 1 lingurita cimbru
– 5 lingurite sare
– 500 ml apa minerala

Mod de preparare:
– carnea se toaca sau o cumparati gata tocata, se amesteca cu sarea, bicarbonatul, usturoiul, piperul, boiaua si cimbrul

– se framanta bine si se lasa de seara pana dimineata la rece acoperita bine
– a doua zi, compozitia se framanta bine cu cei 500 ml de apa minerala
– dupa ce s-a incorporat bine apa, se lasa la rece 2-3 ore
– apoi se modeleaza micii 

– si se rumenesc frumos pe gratar

– sunt atat de deliciosi ca daca veti face o data, cu siguranta veti renunta la cei cumparati 😛

– compozitia poate fi congelata daca nu vreti sa-i faceti pe moment si vor fi la fel de gustosi si dupa un timp

Pofta buna!!

9 comments

Lasă un răspuns la DiaMar-bucataria galbena Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.