Chec cu rahat
Pentru ca sotul meu este fan prajituri/cozonaci cu rahat, azi mi-a venit ideea sa fac un chec cu rahat. a iesit o minunatie, mult mai bun decat ma asteptam, iar sotul a fost super incantat!:)
Ingrediente (pentru un chec):
– 5 oua
– 200 g zahar
– 10 linguri ulei
– 10 linguri cu varf de faina
– esenta
– 150 g rahat
– zahar pudra pentru decor
Mod de preparare:
-se separa albusurile de galbenusuri
– albusurile se bat spuma, ca de bezea, cu zaharul
– zaharul se adauga treptat ca sa se incorporeze bine in albus
– galbenusurile se amesteca cu uleiul
– cele doua compozitii se amesteca bine, apoi se adauga faina treptat, si se amesteca cu o lingura de sus in jos, pana faina s-a incorporat foarte bine
– se adauga esenta si praful de copt- daca hotarati sa-l folositi si se omogenizeaza
– apoi se adauga rahatul taiat cubulete mici si se amesteca bine
– compozitia rezultata se toarna in tava de copt tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor, incins in prealabil, la 170 de grade
– eu l-am tinut 60 minute la 160 de grade – timpul depinde de la aragaz la aragaz. cel mai bine e folositi testul scobitoarea ca sa stiti cand este gata checul
– cand se raceste se pudreaza cu zahar pudra
– se taie felii si se mananca cu pofta!!
Pofta buna!!
Este bun si pentru sotul meu acest chec.
Te pup!
tare tare bun