Prajitura cu capsuni si crusta de ciocolata
Ingrediente:
– 5 oua
– 210 g zahar
– 160 g faina
– 12 linguri ulei
– 1/4 plic de praf de copt
– esenta
– 3 linguri cacao
– 100 gr ciocolata cu lapte
– 400 gr capsuni
Mod de preparare:
– se separa albusurile de galbenusuri
– albusurile se mixeaza spuma cu zaharul, ca de bezea, doar ca nu se mixeaza pana se topeste zaharul ci doar pana se intareste amestecul – asta ca sa iasa crusta deasupra prajiturii
– separat galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi peste ele se adauga compozitia de albusuri, si dupa ce se omogenizeaza bine, se adauga faina cernuta, praful de copt si esenta si se amesteca bine cu o lingura, de jos in sus, pana se incorporeaza foarte bine faina
– jumatatea din compozitia rezultata se amesteca cu cacao
– intr-o tava (mai mica decat cea de la aragaz – caci cantitatile din reteta sunt insuficeinte pentru tava de la aragaza) tapetata cu hartie de copt se adauga compozitia alba
– peste aceasta se adauga jumatate din capsuni, pe care le taiatati mai mici, daca sunt prea mari
– dupa ce am asezat capsunile, adaugam compozitia cu cacao, apoi cealalta jumatate de capsuni, si in final se adauga ciocolata taiata bucati mici
– se da la cuptor si se coace pana trece testul scobitoarea- eu am tinut-o 40 de minute la 160 de grade
– asa arata imediat ce am scos-o din cuptor

frumoasa a iesit prajitura, din ingredientele pe care le are, sigur este racoroasa, gustoasa si apetisanta asa cum ar trebui sa fie fiecare prajitura, felicitari pentru rezultat 😀
Ce bine arata am sa o incerc si eu.Pupici!
Super buna si frumoasa.
Pupici!
daca as mai avea vreo bucatica te-as servi!!!:)
mi-ai facut o pofta….