Chec in trei culori

Imi place checul in orice forma si in orice combinatie, asa ca azi am incercat si aceasta minunata varianta de chec. Desi pare mai greu de realizat, daca veti urma intocmai pasii de la reteta va iesi asa cum vedeti in poze.
Ingrediente:
Compozitia galbena:
– 6 galbenusuri
– 3 linguri cu varf de faina
– 5 linguri zahar
– 3 linguri ulei
– 1/2 plic praf copt
– esenta (de care doriti)
Linia neagra:
– 3-4 linguri cacao
Compozitia alba:
– 6 albusuri
– 3 linguri cu varf de faina
– 6 linguri zahar pudra
– 3 linguri ulei
– 1/2 plic praf copt
– esenta
Mod de preparare:
Compozitia galbena:
– se separa galbenusurile de albusuri
– galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pana compozitia devine cremoasa – eu le-am mixat aproximativ 10 minute
 – peste acestea se adauga uleiul si esenta si se mixeaza din nou, apoi se adauga si faina si praful de copt si se omogenizeaza bine pana se incorporeaza faina
Compozitia alba:
– albusurile se bat spuma tare apoi se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana compozitia devine tare ca de bezea
– se adauga uleiul si esenta iar apoi faina si praful de copt
– se amesteca bine cu o lingura pana se incoporeaza faina
– intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se adauga compozitia galbena
– peste aceasta se cerne cacao astfel incat sa acopere intreaga suprafata a de compozitie galbena
– peste stratul de cacao se adauga cu o lingura, cu grija, compozitia alba si se niveleaza usor
– checul se da la cuptorul preincalzit la 150 de grade, timp de 50 de minute – cel putin asa am procedat eu -depinde si de cuptorul din dotare

– cand este gata, se lasa la racit, se pudreaza si se feliaza

Pofta buna!!!

9 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.