Prajitura cu visine, ciocolata si cafea

Daca tot suntem in plin sezon de visine, este obligatoriu :)) sa le folosim in tot felul de deserturi. Si ca desertul sa para si mai sofisticat, combinam frumos visinile, fie cu ciocolata, cafea, fie cu crema de vanilie, sau in ce combinatie va mai place voua. Eu am optat astazi pentru combinatia aceasta si a iesit o prajitura tare buna!

Ingrediente:
– 6 oua
– o cana cu zahar (cana de 250 g)
– o cana cu faina (cana de 250 de g, aceeasi cu care am masurat si zaharul)
– 1/2 plic praf de copt
– 300 g visine
– 500 ml frisca lichida
– 200 g ciocolata cu lapte
– 1 plic gelatina (10 g)
– 50 ml cafea

Mod de preparare:
 visinele se spala, se curata de samburi si se pun la scurs
– ouale se mixeaza cu zaharul pana se obtine o compozitia cremoasa
– apoi se adauga faina si praful de copt si se omogenizeaza
– compozitia rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu unt/ulei si putina faina (de preferat de evitat hartia de copt-deoarece eu am folosit hartie si blatula iesit un pic mai mic decat tava-iar ce s-a intamplat gasiti la urmatorii pasi ai prajiturii :P)
– se adauga visinile peste aluat si se da tava la cuptorul incins in prealabil la temperatura de 150 grade – la mine a durat 30 de minute pana a fost gata blatul 

– cand este gata se lasa sa se raceasca, se scoate hartia de copt, se aseaza din nou in tava si se niveleaza daca a crescut neuniform la copt
– se insiropeaza cu cafea

– frisca impreuna cu ciocolata rupta bucati se pune intr-un vas pe foc mic, pana se topeste ciocolata, amestecand incontinuu
– amestecul se lasa sa se raceasca
– gelatina se hidrateaza cu 3 linguri cu apa, si apoi se dizolva la bain-marie sau la cuptorul cu microunde (nu trebuie lasata sa fiarba ca isi pierde proprietatea)
– gelatina topita se adauaga in amestecul de frisca si ciocolata, se amesteca foarte bine si apoi compozitia se torna peste blat (pentru ca din cauza hartiei de copt, blatul  iesit un pic mai mic decat tava- amestecul meu de frisca cu ciocolata, a curs si pe langa blat si a ajuns si sub blat 🙁 )
– se da la frigider 2-3 ore pana se intareste crema de ciocolata
– se portioneaza si se mananca cu pofta:) Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

  1. vincent spune:

    Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

  2. stefy spune:

    serveste-te!!!:)

  3. Eu le infulec ptoate de pe farfurie.Pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.