Prajitura „tavalita” cu nuca de cocos

Inainte de a pleca in concediu va servesc cu aceasta minunata prajitura, ca sa nu va fie dor de mine 🙂

Ingrediente:
Blat (pentru o tavă 20x30cm):
– 300 g faina
– 1 ou
– 200 g zahăr
– 50 g unt
– 100 ml lapte
– 3 linguri miere de albine
– 1 plic praf de copt

Crema:
– 100 gr unt
– 6 linguri de lapte
– 150 g zahăr
– 3 linguri de cacao
– esenţă de rom
– 100 g nuca de cocos

Mod de preparare:
Blat
– se amestecă toate ingredientele cu mixerul (trebuie să rezulte o pastă mai groasă)
– compozitia rezultata se pune în tava tapetata cu hârtie de copt
– se da la cuptorul incins la 180 de grade
– cand este gata se lasa sa se raceasca apoi se taie cubulete/patratele
Crema 
– toate ingredientele se pun intr-o cratita la foc mic – in afara de esenta care se adauga spre final
– se amesteca incontinuu pana se topeste zaharul si se leaga un pic amestecul, apoi se adauga esenta, se mai lasa 1-2 minute pe foc si apoi se trage deoparte
– se trece fiecare patratel prin crema fierbinte si apoi se tavaleste prin nuca de cocos
– se lasa la frigider 1-2 ore si apoi se serveste
– merge foarte bine servita ca atare sau dimineata langa cafeluta 🙂

Pofta buna!!!

Sursa

De asemenea, ai putea dori...

4 răspunsuri

  1. m spune:

    Am cerut unei vecine reteta

  2. Monya spune:

    mmmm, ce pofta mi-ai facut !!!!

    concediu placut

  3. milica spune:

    Prajitura preferata!!!!!!!O faceam destul de des,acum ca este cald nu ma incumet sa stau langa cuptor.Pupici!

Lasă un răspuns la Monya Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.