Prajitura „tavalita” cu nuca de cocos

Inainte de a pleca in concediu va servesc cu aceasta minunata prajitura, ca sa nu va fie dor de mine 🙂

Ingrediente:
Blat (pentru o tavă 20x30cm):
– 300 g faina
– 1 ou
– 200 g zahăr
– 50 g unt
– 100 ml lapte
– 3 linguri miere de albine
– 1 plic praf de copt

Crema:
– 100 gr unt
– 6 linguri de lapte
– 150 g zahăr
– 3 linguri de cacao
– esenţă de rom
– 100 g nuca de cocos

Mod de preparare:
Blat
– se amestecă toate ingredientele cu mixerul (trebuie să rezulte o pastă mai groasă)
– compozitia rezultata se pune în tava tapetata cu hârtie de copt
– se da la cuptorul incins la 180 de grade
– cand este gata se lasa sa se raceasca apoi se taie cubulete/patratele
Crema 
– toate ingredientele se pun intr-o cratita la foc mic – in afara de esenta care se adauga spre final
– se amesteca incontinuu pana se topeste zaharul si se leaga un pic amestecul, apoi se adauga esenta, se mai lasa 1-2 minute pe foc si apoi se trage deoparte
– se trece fiecare patratel prin crema fierbinte si apoi se tavaleste prin nuca de cocos
– se lasa la frigider 1-2 ore si apoi se serveste
– merge foarte bine servita ca atare sau dimineata langa cafeluta 🙂

Pofta buna!!!

Sursa

De asemenea, ai putea dori...

4 răspunsuri

  1. m spune:

    Am cerut unei vecine reteta

  2. Monya spune:

    mmmm, ce pofta mi-ai facut !!!!

    concediu placut

  3. milica spune:

    Prajitura preferata!!!!!!!O faceam destul de des,acum ca este cald nu ma incumet sa stau langa cuptor.Pupici!

Lasă un răspuns la m Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.