Sos de oua
Sincer acest sos este o garnitura care merge foarte bine langa o bucatica de friptura:) si pe care il puteti prepara atunci cand nu aveti chef de gatit…:) sau la Paste cand aveti prea multe oua si nu mai stiti ce sa faceti cu ele :))
Ingrediente (pentru doua portii):
– 4 oua
– 50 ml smantana/iaurt
– sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
– se fierb ouale tari
– dupa ce s-au fiert, se racesc in putina apa rece si se curata de coaja
– albusurile se taie marunt
– galbenusurile se amesteca bine cu smantana pana se obtine un sos cremos
– se adauga sarea, piperul si albusul maruntit, se amesteca bine si se serveste ca si garnitura – noi am servit sosul langa medalioane de piept de pui
Pofta buna!!
uite ca eu inca nu am incercat cu maioneza!!:P
Si eu il fac dar cu maioneza light(imi place atit de mult maioneza incit as minca-o goala cu piine).Am sa incerc si varianta ta pare mult mai light.Te pup.
Super idee! Voi incerca si eu acest sos, pare delicios! Pup:*
Ce bunatati aici la tine.Te pup!