Medalioane din piept de pui

A fost o perioada cand cumparam foarte des medalioane din piept de pui de la hipermarket, dar cum in ultimul timp incercam sa mancam mai sanatos, adica sa mai reducem din toate E-urile prezente in tot ce cumparam, am zis ca nu ar fi rau sa incerc sa prepar aceste medalioane acasa. Am incercat, si am fost super incantata de gustul lor!:)

Ingrediente:
– 500 g piept de pui
– 50 g pesmet
– 50 ml lapte
– 2 oua
– 6 linguri cu iaurt
– 30 g faina
– sare si piper dupa gust
– ulei pentru prajit

Mod de preparare:
 pieptul de pui se taie bucati si se pune la fiert in apa cu sare
– cand este fiert se toaca la robot sau prin masina de tocat carne
–  pesmetul se inmoaie in lapte si se amesteca intr-un castron cu ouale, iaurtul, pieptul de pui, sarea si piperul

– se omogenizeaza bine
– din amestecul rezultat se modeleaza medalioanele – trebuie sa aveti mainile  ude ca sa iasa ok
– medalioanele se trec prin faina pe ambele parti si se prajesc in ulei incins

– cand sunt prajite pe ambele parti, se scot pe un prosop de hartie pentru a retine surplusul de ulei
– se servesc cu orice fel de garnitura sau ca atare- noi le-am servit cu sos de oua

 

Pofta buna!!!

 

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. alinutzika spune:

    imi plac si mie! Pup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.