Medalioane din piept de pui
A fost o perioada cand cumparam foarte des medalioane din piept de pui de la hipermarket, dar cum in ultimul timp incercam sa mancam mai sanatos, adica sa mai reducem din toate E-urile prezente in tot ce cumparam, am zis ca nu ar fi rau sa incerc sa prepar aceste medalioane acasa. Am incercat, si am fost super incantata de gustul lor!:)
Ingrediente:
– 500 g piept de pui
– 50 g pesmet
– 50 ml lapte
– 2 oua
– 6 linguri cu iaurt
– 30 g faina
– sare si piper dupa gust
– ulei pentru prajit
Mod de preparare:
– pieptul de pui se taie bucati si se pune la fiert in apa cu sare
– cand este fiert se toaca la robot sau prin masina de tocat carne
– pesmetul se inmoaie in lapte si se amesteca intr-un castron cu ouale, iaurtul, pieptul de pui, sarea si piperul
– se omogenizeaza bine
– din amestecul rezultat se modeleaza medalioanele – trebuie sa aveti mainile ude ca sa iasa ok
– medalioanele se trec prin faina pe ambele parti si se prajesc in ulei incins
– se servesc cu orice fel de garnitura sau ca atare- noi le-am servit cu sos de oua
imi plac si mie! Pup