Escalop de porc cu ciuperci

O idee de mancare usoara si gustoasa!

Ingrediente:
– 1 kg carne de porc – am folosit pulpa de porc
– 500 g ciuperci champignion de la borcan
– 100 g faina
– 2 linguri smantana
– 3 catei de usturoi
– 300 ml apa fierbinte
– 4-5 linguri ulei
– sare
– piper

Mod de preparare:
– carnea se taie felii si se bate cu ciocanul de snitele pe ambele parti
– se sareaza si pipereaza dupa gust
– intr-o tigaie se pune uleiul si cateii de usturoi taiati bucatele si se lasa pe foc pina se rumeneste usturoiul dupa care acesta se scoate si se arunca
– bucatile de carne se dau prin faina si se pun in acest ulei aromatizat cu usturoi
– se rumenesc usor pe ambele parti, dupa care se scot intr-un castron si se pastreaza la cald pina cand se  termina de prajit toate bucatile de carne– dupa ce s-a prajit toata carnea,se pune inapoi in tigaie, se adauga ciupercile taiate dupa preferinta si se pune apa fierbinte atit cit sa acopere carnea

– se acopera cu capac si se lasa focul la mic
– dupa circa 30 de minute mincarea este aproape gata (carnea moale,ciupercile facute si sosul scazut)
– in acest moment se pune smantana,  dupa care se mai da un clocot si gata
– se poate servi ca atare sau cu garnitura de orez, piure de cartofi

Pofta buna!!!

Sursa

3 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.