Escalop de porc cu ciuperci

O idee de mancare usoara si gustoasa!

Ingrediente:
– 1 kg carne de porc – am folosit pulpa de porc
– 500 g ciuperci champignion de la borcan
– 100 g faina
– 2 linguri smantana
– 3 catei de usturoi
– 300 ml apa fierbinte
– 4-5 linguri ulei
– sare
– piper

Mod de preparare:
– carnea se taie felii si se bate cu ciocanul de snitele pe ambele parti
– se sareaza si pipereaza dupa gust
– intr-o tigaie se pune uleiul si cateii de usturoi taiati bucatele si se lasa pe foc pina se rumeneste usturoiul dupa care acesta se scoate si se arunca
– bucatile de carne se dau prin faina si se pun in acest ulei aromatizat cu usturoi
– se rumenesc usor pe ambele parti, dupa care se scot intr-un castron si se pastreaza la cald pina cand se  termina de prajit toate bucatile de carne– dupa ce s-a prajit toata carnea,se pune inapoi in tigaie, se adauga ciupercile taiate dupa preferinta si se pune apa fierbinte atit cit sa acopere carnea

– se acopera cu capac si se lasa focul la mic
– dupa circa 30 de minute mincarea este aproape gata (carnea moale,ciupercile facute si sosul scazut)
– in acest moment se pune smantana,  dupa care se mai da un clocot si gata
– se poate servi ca atare sau cu garnitura de orez, piure de cartofi

Pofta buna!!!

Sursa

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

  1. stefy spune:

    sa stii ca de mai multe ori m-am inspirat de pe blogul tau..dar pacat ca nu pot lasa mesaje la postarile tale..nu stiu de ce!!!!:(

  2. LILI spune:

    Si noua ne place mult aceasta mincare si il fac destul de des.Ma bucur ca m-ai vizitat blogul si ca este o sursa de inspiratie pentru tine.Te pup si te mai astept sa incerci si alte retete.

  3. Rapida si tare gustoasa mancarea.Place mult si alor mei.
    Te pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.