Escalop de porc cu ciuperci
O idee de mancare usoara si gustoasa!
Ingrediente:
– 1 kg carne de porc – am folosit pulpa de porc
– 500 g ciuperci champignion de la borcan
– 100 g faina
– 2 linguri smantana
– 3 catei de usturoi
– 300 ml apa fierbinte
– 4-5 linguri ulei
– sare
– piper
Mod de preparare:
– carnea se taie felii si se bate cu ciocanul de snitele pe ambele parti
– se sareaza si pipereaza dupa gust
– intr-o tigaie se pune uleiul si cateii de usturoi taiati bucatele si se lasa pe foc pina se rumeneste usturoiul dupa care acesta se scoate si se arunca
– bucatile de carne se dau prin faina si se pun in acest ulei aromatizat cu usturoi
– se rumenesc usor pe ambele parti, dupa care se scot intr-un castron si se pastreaza la cald pina cand se termina de prajit toate bucatile de carne– dupa ce s-a prajit toata carnea,se pune inapoi in tigaie, se adauga ciupercile taiate dupa preferinta si se pune apa fierbinte atit cit sa acopere carnea
– se acopera cu capac si se lasa focul la mic
– dupa circa 30 de minute mincarea este aproape gata (carnea moale,ciupercile facute si sosul scazut)
– in acest moment se pune smantana, dupa care se mai da un clocot si gata
– se poate servi ca atare sau cu garnitura de orez, piure de cartofi
Pofta buna!!!
sa stii ca de mai multe ori m-am inspirat de pe blogul tau..dar pacat ca nu pot lasa mesaje la postarile tale..nu stiu de ce!!!!:(
Si noua ne place mult aceasta mincare si il fac destul de des.Ma bucur ca m-ai vizitat blogul si ca este o sursa de inspiratie pentru tine.Te pup si te mai astept sa incerci si alte retete.
Rapida si tare gustoasa mancarea.Place mult si alor mei.
Te pup!