Prajitura cu nectarine si piscoturi (fara coacere)

Pe vremea caniculara care a fost, numai de stat langa cuptorul aragazului nu era..dar cum sunt si prajituri care se fac fara coacere, normal ca nu am stat fara dulce in acele zile…:) Si unde mai pui ca am gasit si niste necarine tare frumoase in piata, incat mi-am facut provizii pe masura, si am trecut la treaba

 

Ingrediente:
Blat:
– 12 piscoturi (sau depinde de marimea tavii pe care o folositi-eu am folosit o tava pentru chec)
– 100 ml cafea
Crema:
– 4 nectarine
– 4 galbenusuri
– 200 g zahar
– 2 linguri rase de amidon
– 150 ml lapte
– 200 ml frisca
– 5 linguri zahar pudra
– esenta
– 10 g gelatina

Mod de preparare:
– galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga amidonul si laptele caldut
– amestecul se pune intr-un vas pe foc mic, amestecand incontinuu pana cand se ingroasa ca o budinca
– gelatina se hidrateaza in 6 linguri apa rece se incalzeste la cuptorul cu microunde pana cand se topeste, apoi se toarna peste budinca si se amesteca energic
– compozitia se lasa sa se raceasca
– cand s-a racit budinca, se mixeaza bine frisca cu zaharul pudra (frisca trebuie sa fie tare- trebuie sa se tina de paletele mixerului-ca in poza)

– frisca se adauga peste budinca
– acum se taie bucatele 2 nectarine din cele 4 bucat si se adauga peste budinca si frisca
– se amesteca totul bine
– tave de chec de tapeteaza cu folie alimentara
– pe peretii tavii se aseaza felii de nectarine (cele doua nectarine ramase) si apoi se torna cu grija crema
– deasupra cremei se aseaza piscoturile, care in prealabil se trec prin cafea- trebuie trecute repede pentru nu a absorbi prea multa cafea, care le-ar inmuia prea tare
– se lasa la frigider 5 ore, apoi pe o tava se rastoarna cu grija si se indeparteaza folia
– se feliaza si se papa cu pofta:P
Pofta buna!!

De asemenea, ai putea dori...

4 răspunsuri

  1. stefy spune:

    ma bucur ca a fost si pe gustul vostru!:)

  2. Gina DOnici spune:

    Am incercat si eu reteta si a iesit fffffffffff buna. Toata lumea care a mancat a laudat desertul pentru ca este usor, bun si racoritor.

  3. Danutza spune:

    Foarte buna! Si eu ador prajiturile facute la rece, mai ales vara 🙂

    Pup!

  4. Pai cred si eu ca se papa cu pofta,arata super.Pupici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.