Pere „imbracate” in foietaj

Anul acesta pomii din curte, sunt tare darnici in fructe, asa ca ne bucuram de lucrul acesta si gatim bunatati. De data aceasta perele sunt vedetele!

 

Ingrediente:
– 5 pere mai tari
– 1litru apa
– 5 lingurite cu zahar
– cateva picaturi de esenta
– o lingurita cu scortisoara
– 200 g aluat foietaj

Mod de preparare:
– apa cu zaharul, esenta si scortisoara se pun la fiert
– perele se curata de coaja si se scoate cotorul cu grija, prin partea de la baza
– cand da apa in clocot se da focul incet si se adauga perele
– perele se fierb la foc mic pana cand cutitul intra cu usurinta-n ele (eu le-am fiert vreo 40 de minute)
– cand sunt gata, perele se scot din apa si se lasa la racit
– din apa in care au fiert perele se pastreaza cca 300ml, si se mai lasa la fiert pana capata consistenta unui sirop
– foietajul de taie fasii-eu le-am taiat cam de circa 1, 5 cm, si cu aceste fasii se imbraca perele prin rotirea in jurul lor, de sus in jos
– perele astfel imbracate se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si  se coc in cuptorul incins in prealabil la 160 grade pana se rumeneste foietajul

– perele se servesc cu siropul preparat anterior

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

  1. Poliana spune:

    Ingienoasa treaba asta, foarte frumoasa prezentarea!

  2. stefy spune:

    sa stii ca sunt ff bune..si osur de facut!!!

  3. Roswitha spune:

    Mmmh…arata superb si gustul nu poate fi decit delicios. Multumesc pentru reteta, am s-o incerc sigur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.