Pere „imbracate” in foietaj
Ingrediente:
– 5 pere mai tari
– 1litru apa
– 5 lingurite cu zahar
– cateva picaturi de esenta
– o lingurita cu scortisoara
– 200 g aluat foietaj
Mod de preparare:
– apa cu zaharul, esenta si scortisoara se pun la fiert
– perele se curata de coaja si se scoate cotorul cu grija, prin partea de la baza
– cand da apa in clocot se da focul incet si se adauga perele
– perele se fierb la foc mic pana cand cutitul intra cu usurinta-n ele (eu le-am fiert vreo 40 de minute)
– cand sunt gata, perele se scot din apa si se lasa la racit
– din apa in care au fiert perele se pastreaza cca 300ml, si se mai lasa la fiert pana capata consistenta unui sirop
– foietajul de taie fasii-eu le-am taiat cam de circa 1, 5 cm, si cu aceste fasii se imbraca perele prin rotirea in jurul lor, de sus in jos
– perele astfel imbracate se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul incins in prealabil la 160 grade pana se rumeneste foietajul
– perele se servesc cu siropul preparat anterior
Pofta buna!!!
Ingienoasa treaba asta, foarte frumoasa prezentarea!
sa stii ca sunt ff bune..si osur de facut!!!
Mmmh…arata superb si gustul nu poate fi decit delicios. Multumesc pentru reteta, am s-o incerc sigur.