Prajitura cu pere si ciocolata

Daca tot avem recolta bogata de pere, va aduc si astazi o reteta cu pere 🙂 si parca nu puteam sa le las asa singure intr-o prajitura, ci le-am asortat cu gust bogat de ciocolata. A iesit o prajitura tare buna! Pe cuvantul meu de pionier! :)) (ca am prins si timpurile alea) :))

Ingrediente:
– 5 pere
– 200 g ciocolata cu lapte
– 150 g unt
– 5 oua
– 250 g zahar
– 230 g faina
– 1/2 plic praf de copt

Mod de preparare:
– untul impreuna cu ciocolata si zaharul se topesc la foc mic, iar amestecul rezultat se lasa la racit
– cand amestecul s-a racit aproape de tot, se adauga unul cate unul cele 5 oua (la mine primul ou a fost dublu, dupa cum puteti observa in poza :P)

 – dupa fiecare ou adaugat se amesteca bine pana ce acesta s-a incorporat total in amestecul de ciocolata
– dupa ce s-au adaugat toate ouale, se adauga faina si praful de copt si se omogenizeaza bine
– amestecul se toarna intr-o tava de copt mica, tapetata cu hartie de copt
– perele se curata de coaja, se taie bucatele si se aseaza peste compozitia din tava

– prajitura se coace la 160 de grade timp de 40 de minute
– cand este gata, se lasa la racit si apoi se taie

Pofta buna!!!

5 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.