Chec cu ciocolata
Astazi va propun un desert dulce, dulceee!!
Ingrediente (pentru un chec):
– 2 oua
– 250 g zahar
– 150 ml lapte
– 30 g cacao
– 100 g unt/margarina
– 250 g faina
-1/2 plic praf de copt
– esenta
Mod de preparare:
– zaharul impreuna cu untul, laptele si cacao se pun la fiert, intr-o cratita, la foc mic si se amesteca continuu
– cand amestecul incepe se fiarba se mai lasa circa10 minute pe foc si apoi da vasul deoparte si se lasa la racit
– albusurile se separa de galbenusuri
– in restul de compozitie se adauga pe rand cele doua galbenusuri, omogenizand bine dupa fiecare
– albusurile se mixeaza bine pana devin spuma, si se adauga peste compozitia anterioara
– se amesteca si apoi se adauga faina, praful de copt si esenta
– se amesteca bine cu o lingura de lemn de sus in jos, pana se incorporeaza bine faina
– acest amestec se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins in prealabil la 160 de grade
– se lasa la copt pana trece testul scobitoarea – la mine a durat vreo 40 de minute
– se toarna compozitia din canita peste checul cald
– se lasa la racit si se papa
anonim, multumesc frumos pentru atentie si uite ca am reusit sa corectez greseala…
qk dar unde scrie in reteta ciocolata sau cacao?
o bunatate, sunt sigura! ador ciocolata!
mie imi plac checurile in orice fel:P
deliciossss.
clar, trebuie sa ma specializez sa fac si eu chec uri mai des 😛