Chec cu ciocolata

 

Astazi va propun un desert dulce, dulceee!!

Ingrediente (pentru un chec):
– 2 oua
– 250 g zahar
– 150 ml lapte
– 30 g cacao
– 100 g unt/margarina
– 250 g faina
-1/2 plic praf de copt
– esenta
Mod de preparare:
– zaharul impreuna cu untul, laptele si cacao se pun la fiert, intr-o cratita, la foc mic si se amesteca continuu
– cand amestecul incepe se fiarba se mai lasa circa10 minute pe foc si apoi da vasul deoparte si se lasa la racit

– din acest amestec se opreste o canita

– albusurile se separa de galbenusuri
– in restul de compozitie se adauga pe rand cele doua galbenusuri, omogenizand bine dupa fiecare
– albusurile se mixeaza bine pana devin spuma, si se adauga peste compozitia anterioara

– se amesteca si apoi se adauga faina, praful de copt si esenta
– se amesteca bine cu o lingura de lemn de sus in jos, pana se incorporeaza bine faina
– acest amestec se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins in prealabil la 160 de grade

– se lasa la copt pana trece testul scobitoarea – la mine a durat vreo 40 de minute
– se toarna compozitia din canita peste checul cald
– se lasa la racit si se papa

 

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

5 răspunsuri

  1. stefy spune:

    anonim, multumesc frumos pentru atentie si uite ca am reusit sa corectez greseala…

  2. Anonim spune:

    qk dar unde scrie in reteta ciocolata sau cacao?

  3. alinutzika spune:

    o bunatate, sunt sigura! ador ciocolata!

  4. stefy spune:

    mie imi plac checurile in orice fel:P

  5. Monya spune:

    deliciossss.
    clar, trebuie sa ma specializez sa fac si eu chec uri mai des 😛

Lasă un răspuns la alinutzika Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.