Kinder pinguin

 

Pentru ca astazi este ziua de casatorie a mea si a sotului meu iubit, nu o puteam lasa sa treaca fara sa sarbatorim cu ceva dulce. Si tocmai pentru ca atunci cand vrei sa iasa ceva deosebit, nu iti iese, dupa cum vedeti, a trebuit sa ma multumesc cu niste poze cu prajituri ciufulite, pentru ca pe langa pregatirea desertului, a trebuit sa-mi acord si mie putin timp pentru a ma aranja pentru aniversare 🙂 Dar pe cat sunt de ciufulite aceste prajituri pozate, pe atat de delicioase au fost 🙂

Ingrediente:
Blat:
– 6 oua
– 6 linguri cu zahar
– 6 linguri faina
– 4 linguri cacao
– 4 linguri ulei
– 4 linguri apa
– un plic praf de copt (10 g)
Crema de frisca:
– 600 ml frisca lichida
– 40 g zahar pudra – depinde si cat de mult va place dulcele 😛
Crema de ciocolata:
– 400 g ciocolata cu lapte
– 200 g unt

Mod de preparare:
Blat:
– se separa albusurile de galbenusuri
– galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc
– peste acestea se adauga uleiul si apa si se omogenizeaza, apoi se aduaga si faina, cacao, si praful de copt si se amesteca bine
– albusurile se bat spuma si se adauga peste compozitia de mai sus
– amestecul rezultat se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, in cuptorul incins in prealabil la 160 de grade
– se lasa la cuptor pana trece testul „scobitoarea” – la mine a durat undeva la vreo 30 de minute

– cand este gata, blatul se lasa la racit apoi se taie in doua pe lungime
Crema de frisca:
– frisca se mixeaza cu zaharul pudra pana devine foarte tare
Crema de ciocolata:
– ciocolata rupta bucati impreuna cu untul se topesc la foc mic, amestecand incontinuu
– cand este gata, se ia de pe foc si se lasa la racit
Asamblare:
– se aseaza primul blat pe un platou si peste acesta se toarna jumatate din compozitia de frisca
– se uniformizeaza si apoi, peste aceasta se adauga jumatatea din crema de ciocolata
– se lasa la frigider pana se intareste cat de cat stratul de ciocolata si apoi se aseaza cu grija cealalta jumatate din cream de frisca, peste ea al doilea blat si peste acesta restul de crema de ciocolata incalzita faorte putin -cat sa nu fie rece si sa se poata intinde pe tot blatul

– se lasa la frigider pana a doua zi si se taie cu grija (ceea ce la mine nu s-a intamplat!:P) cu un cutit trecut prin apa calda; se serveste cu pofta 😛

Pofta buna!!

De asemenea, ai putea dori...

6 răspunsuri

  1. stefy spune:

    multumim…chiar e minunata prajitura aceasta~!!!!!

  2. Poliana spune:

    minunata prajiturica asta! Multi ani fericiti impreuna sa aveti!!

  3. stefy spune:

    multumim danutza..chiar e delicioasa…:P

  4. Danutza spune:

    Multa fericire va doresc!!

    Delicioasa prajiturica 🙂

  5. stefy spune:

    multumim frumos!!

  6. Sa fiti fericiti si sanatosi.Pupici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.