Chifle pufoase

Mama mea face cele mai pufoase aluaturi, asa ca incerc sa ma modelez ca sa o intrec la capitolul acesta. Nu stiu daca deocamdata reusesc, dar ma straduiesc :))

 

Ingrediente:  
– 250 ml lapte
– 15 g drojdie proaspata
– un praf de sare
– aproximativ 500 g faina
– 50 ml ulei
– un ou
– mac/susan

Mod de preparare:
– drojdia se dizolva in laptele pe care l-am incalzit un pic inainte
– intr-un vas se aseaza faina, in mijlocul ei se face o gaura in care se toarna laptele
– se adauga si sarea si se framanta pana ce aluatul se dezlipeste vas
– apoi se pune ulei pe maini, cate un pic si se framanta bine pana incoporam si cei 50 ml ulei
– se lasa la dospit circa 2 ore – la loc cald
– apoi se formeaza bilute, care se turtesc usor cu mana – mie mi-au iesit 7 chifle
– se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la crescut circa 30 de minute – oul se bate bine si cu el se ung chiflele
– deasupra se presara si susanul si se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade
– eu le-am lasat la cuptor 30 de minute

 Pofta buna!

 

De asemenea, ai putea dori...

4 răspunsuri

  1. Monya spune:

    mmm, tare bine arata !!!!

  2. ti-au iesit foarte frumoase si bine crescute. imi place ca n-ai folosit multa drojdie.

  3. A venit dupa mirosul delicios de paine proaspata.
    "Fur" o chifla.Arata foarte bine.
    Te pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.