Pateuri cu ciuperci
Ingrediente: (pentru 16 buc):
– o foaie de foietaj
– aproximativ 10 ciuperci champignion
– o ceapa potrivita
– un ou
– ulei pentru calit
– sare si piper dupa gust
– mac/susan optional
Mod de preparare:
– foietajul se scoate de la congelator si se lasa la dezghetat
– ceapa se curata, se spala si se taie marunt
– se pune la calit pana devine sticloasa
– intre timp se curata ciupercile, se spala, se taie marunt, si cand ceapa e gata se adauga peste aceasta
– se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se lasa pe foc pana scade de tot, apa lasata de ciuperci
– se lasa la racit
– foaia de foietaj se taie in patratele – mie mi-au iesit 16, si pe fiecare patratel se aseaza compozitie – asta dupa ce compozitia s-a racit
– se lipesc bine cu furculita, si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt
– se ung cu ou si se presara deasupra susan/mac– se coc la 180 de grade, pana se rumenesc usor
– sunt bune atat calde cat si reci
Mmmm, ce pofta mi-ai facut! Trebuie sa fac si eu neaparat zilele astea 🙂
Pup!
Buna ziua!
Cristina's world si eLady.ro va invita la concurs! Pentru mai multe detalii, va rugam sa accesati acest link: http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2012/10/concurs.html
Mult succes!
si retetele astea cu foietaj sunt si usor de facut!!!:P
Orice reteta cu foietaj este minunata si gustoasa, multumesc pentru reteta!
Nici nu poate fi vorba de comparatie,sunt de o mie de ori mai gustoase cele facute acasa.Mi-ai facut pofta.
Pup!
cu siguranta buni!