Pateuri cu ciuperci

Este clar pentru mine, ca pateurile facute acasa sunt mult mai bune decat cele cumparate din comert. Si cum nu sunt greu de facut, de ce nu le-as face acasa??!!!

 

Ingrediente: (pentru 16 buc):
– o foaie de foietaj
– aproximativ 10 ciuperci champignion
– o ceapa potrivita
– un ou
– ulei pentru calit
– sare si piper dupa gust
– mac/susan optional

Mod de preparare:
– foietajul se scoate de la congelator si se lasa la dezghetat
– ceapa se curata, se spala si se taie marunt
– se pune la calit pana devine sticloasa
– intre timp se curata ciupercile, se spala, se taie marunt, si cand ceapa e gata se adauga peste aceasta 

– se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se lasa pe foc pana scade de tot, apa lasata de ciuperci
– se lasa la racit
– foaia de foietaj se taie in patratele – mie mi-au iesit 16, si pe fiecare patratel se aseaza compozitie – asta dupa ce compozitia s-a racit
– se lipesc bine cu furculita, si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt
– se ung cu ou si se presara deasupra susan/mac– se coc la 180 de grade, pana se rumenesc usor
– sunt bune atat calde cat si reci

Pofta buna!!!

 

De asemenea, ai putea dori...

6 răspunsuri

  1. Danutza spune:

    Mmmm, ce pofta mi-ai facut! Trebuie sa fac si eu neaparat zilele astea 🙂

    Pup!

  2. Buna ziua!
    Cristina's world si eLady.ro va invita la concurs! Pentru mai multe detalii, va rugam sa accesati acest link: http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2012/10/concurs.html
    Mult succes!

  3. stefy spune:

    si retetele astea cu foietaj sunt si usor de facut!!!:P

  4. Roswitha spune:

    Orice reteta cu foietaj este minunata si gustoasa, multumesc pentru reteta!

  5. Nici nu poate fi vorba de comparatie,sunt de o mie de ori mai gustoase cele facute acasa.Mi-ai facut pofta.
    Pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.