Prajitura cu kiwi si bezea
O combinatie de dulce-acrisor si un gust deosebit. Ideea acestei prajituri mi-a venit, cand am constatat ca fructele de kiwi cumparate nu faceau nimanui cu ochiul pentru a fi mancate si stateau pe masa:P Daca ele ca atare, nu au fost atractive, prajitura a disparut tare repede de pe platou 🙂
Ingrediente:
– 5 oua
– 4-5 kiwi
– 400 g zahar
– 100 ml ulei
– 200 ml lapte rece
– 400 g faina
– 5 g praf de copt
– esente
Mod de preparare:
– fructele de kiwi se curata, se taie bucatele si se aseaza pe un prosop de hartie pentru a absorbi zeama lasata
– se separa albusurile de galbenusuri
– galbenusurile se mixeaza cu 200 g de zahar pana devin albicioase si isi dubleaza volumul
– se adauga apoi uleiul treptat, mixand in continuare
– se adauga laptele (rece), faina, praful de copt si esenta si se mixeaza foarte bine
– compozitia rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, peste aceasta se aseaza bucatile de kiwi si se da la cuptorul, in prealabil incins la 175 de grade, timp de 30 de minute (pana trece testul cu scobitoarea)
nu am incercat niciodata dar la cum arata si cat de bine a iesit sigur e foarte delicioasa si iti lasa un gust racoros in gura, deja imi ploua in gura numai cand ma gandesc 😀
Cu siguranta este foarte gustoasa.Pup!
Tare frumos arata!!
foarte bine arata prajiturica merita incercata succes in continuare cu drag ely