Rulada aperitiv cu ciuperci si cascaval

O rulada care merge ca aperitiv la orice ocazie, dar si la pachetel pentru o zi de munca…

Ingrediente: (pentru o tava de 20×30 cm)
– 200 g faina
– 200 ml lapte
– 5 oua mari
– 200 g ciuperci champignion
– 200 g cascaval
– o ceapa
– 5 g praf de copt
– sare si piper dupa gust
– ulei pentru calit

Mod de preparare:
– ouale se mixeaza bine, dupa care peste ele se adauga laptele, faina, praful de copt si un praf de sare si se mixeaza, rezultand o compozitie ca smantana (o compozitie ca de clatite doar ca un pic mai groasa)
– compozitia rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pana este gata
– intre timp, se curata ceapa si se caleste in ulei
– cand ceapa devine sticloasa, se adauga si ciupercile taiata marunt si se calesc impreuna
– se condimenteaza cu sare si piper si cand sunt gata se lasa un pic la racit
– cand blatul este gata, se scoate de la cuptor si se desprinde de pe hartia de copt si se ruleaza intr-un prosop ud pentru a capata forma de rulada
– cand amestecul de ciuperci s-a racit un pic, peste el se adauga 150 g cascaval dat prin razatoarea mare
– acest amestec se toarna peste blatul de rulada, se ruleaza bine si se mai lasa 5-10 minute infasurat in prosop pentru a nu se desface
– apoi peste rulada se presara restul de cascaval ras, se preseaza un pic cu mana pentru a se lipi de rulada si se mai da la cuptor circa 5-10 minute
– se lasa sa se raceasca si se feliaza

Pofta buna!!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. O rulada perfecta in orice moment al zilei!Pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.