Paine de casa margareta
Ingrediente:
– 200 ml lapte
– un pliculet de drojdie uscata
– un praf de sare
– aproximativ 500 g faina
– 50 ml ulei
– un ou pentru uns painea
– mac/susan
Mod de preparare:
– laptele se incalzeste putin si in el se dizolva drojdia – chiar daca pe plic scrie ca drojdia uscata nu are nevoie de dizolvare, eu o dizolv
– intr-un vas se toarna laptele cu drojdia si peste ea se cerne faina treptat, si se adauga sarea si se framanta pana ce aluatul se dezlipeste vas
– apoi se pune ulei pe maini, cate un pic si se framanta bine pana incoporam si cei 50 ml ulei
– se lasa la dospit circa 2 ore – la loc cald
– apoi se imparte aluatul in 7 parti si se formeaza chifle, care se aseaza sub forma de margareta, intr-o tava tapetata cu ulei si se mai lasa la crescut circa 30 de minute
– oul se bate bine si cu el se unge margareta de paine
– deasupra se presara si susanul si se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade
– eu am lasat painea la cuptor 30 de minute
si noua ne place painea de casa. drept dovada acum am dat-o gata cat era calda si am mancat-o goala:P
Ce frumoasa si rumena este!
super buna trebuie sa fie !! eu sunt fan paine de casa .
O painica foarte frumoasa si gustoasa!Pup!