Paine de casa margareta

Desi nu am mai postat de ceva timp, asta nu inseamna ca nu am gatit. Doar ca am avut o perioada aglomerata la munca iar acasa am avut putin timp de gatit, iar cand am gatit am facut mancare clasica sau retete care deja sunt pe blog….Asa ca azi revin cu o simpla paine, dar o paine pufoasa si gustoasa…:)

 

Ingrediente:
– 200 ml lapte
– un pliculet de drojdie uscata
– un praf de sare
– aproximativ 500 g faina
– 50 ml ulei
– un ou pentru uns painea
– mac/susan

Mod de preparare:
– laptele se incalzeste putin si in el se dizolva drojdia – chiar daca pe plic scrie ca drojdia uscata nu are nevoie de dizolvare, eu o dizolv
– intr-un vas se toarna laptele cu drojdia si peste ea se cerne faina treptat, si se adauga sarea si se framanta pana ce aluatul se dezlipeste vas
– apoi se pune ulei pe maini, cate un pic si se framanta bine pana incoporam si cei 50 ml ulei
– se lasa la dospit circa 2 ore – la loc cald

– apoi se imparte aluatul in 7 parti si se formeaza chifle, care se aseaza sub forma de margareta, intr-o tava tapetata cu ulei  si se mai lasa la crescut circa 30 de minute

– oul se bate bine si cu el se unge margareta de paine
– deasupra se presara si susanul si se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade

– eu am lasat painea la cuptor 30 de minute

Pofta buna!

 

De asemenea, ai putea dori...

4 răspunsuri

  1. stefy spune:

    si noua ne place painea de casa. drept dovada acum am dat-o gata cat era calda si am mancat-o goala:P

  2. Ce frumoasa si rumena este!

  3. Monya spune:

    super buna trebuie sa fie !! eu sunt fan paine de casa .

  4. O painica foarte frumoasa si gustoasa!Pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.