Crema de vanilie

Pentru ca se apropie sarbatorile si stiu ca multe dintre noi vom face tot felul de prajituri am zis sa va prezint si varianta mea de crema de vanilie de casa, care poate o sa va serveasca la vreo prajiturica.

Ingrediente:
– 250 ml lapte
– 2 galbenusuri
– 3 linguri rase de amidon
– esenta de vanilie cat doriti
– 50 grame zahar – sau mai mult daca doriti sa fie si mai dulce -adica vreo 75 de grame

Mod de preparare:
– galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga amidonul, esenta de vanilie si laptele caldut
– amestecul se pune intr-un vas pe foc mic, amestecand incontinuu pana cand se ingroasa ca o budinca

– si gata crema 😛
– e usor de facut si e mult mai buna decat cea din comert, de acord cu mine? 🙂

 

De asemenea, ai putea dori...

4 răspunsuri

  1. stefy spune:

    Alexandra. cred ca alta esenta ii va schimba putin gustul, acum depinde ce iti place si tie. iar legat de amidonul de porumb, nu stiu ce sa-ti zic, ca eu folosesc doar amidon alimentar clasic. dar din ce am citit pe net, si cel de porumb are proprietati de ingrosare ca si cel alimentar.

  2. Alexandra spune:

    Oare daca pun alta esenta, cu o alta aroma, o iesi ceva? Si inca o intrebare: este ok daca pun amidon de porumb? Maine vreau sa execut reteta de briose cu cacao si miez de vanilie. Numai bine!

  3. E delicioasa crema asta facuta in casa! Pup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.