Brioche suisse

 Rasfoind intr-o zi site-urile culinare, mi-au atras atentia aceste briose absolut delicioase…Delicioase, delicioase dar nu va puteti imagina cata bataie de cap mi-au dat, pentru ca ori reteta a fost scrisa gresit din neatentie,ori a fost scrisa cu rea intentie asa. Culmea este ca nu am citit comentariile scrise la postarea retetei (unde se mai plangeau si alte doamne ca a iesit un aluat super moale), ca sa stiu din timp ce trebuie sa corectez ca sa iasa reteta cum trebuie, dar pana la urma am dus treaba pana la capat desi pe parcurs mi-a venit de mai multe ori sa renunt…Oricum rezultatul a fost super bun, desi nu foarte aspectos. Cam asa ar arata reteta dupa mine, ca sa iasa ok briosele.

 

Ingrediente:
Aluat:
– 3 linguri de lapte caldut
– jumatate pachet de drojdie uscata sau drojdie proaspata
– 350 g faina
– 30 g zahar
– 3 oua plus inca un ou pentru uns briosele
– 125 g unt/margarina
– un praf de sare
– fulgi de ciocolata
Crema de vanilie
– 250 ml lapte
– 2 galbenusuri
– 50 g zahar
– 3 linguri rase cu amidon
– esenta de vanilie
Sirop de zahar
– 50 g zahar
– 50 ml apa

Mod de preparare:
Blat:
 se incalzeste laptele si in el se adauga drojdia si  o lingurita cu zahar
maia se lasa la dospit la cald circa 10 minute
intr-un vas se amesteca faina cu zaharul
maia se pune intr-un vas si se adauga un ou, se mixeaza apoi se adauga 2/3 din faina amestecata cu zaharul, apoi se adauga al doilea ou iar se mixeaza, apoi inca 1/3 din faina si iar mixam, si si in final se adauga  ultimul ou si restul de faina mixand
– 
aluatul rezultat se framanta cu mana circa 15 minute
apoi se adauga treptat untul/margarina, taiat cubulete si se framanta bine pana untul s-a incorporat total
se mai framanta aluatul 10 minute si se lasa la dospit la loc cald circa o ora. Aluatul rezultat va fi lipicios si moale (dar cu siguranta nu asa moale cum mi-a iesit mie dupa reteta originala 🙁 )
dupa ce a stat la dospit, aluatul se aseaza pe planseta de lucru, pe care s-a presarat faina si se mai framanta putin, dupa care se lasa la frigider 2 ore – stiuuuu procedeul e lung, dar rezultatul merita!!:P
Crema de vanilie:
– intre timp se pregateste si crema de vanilie dupa reteta de aici si se lasa la racit
– 
dupa cele doua ore de stat la frigider, aluatul se intinde pe planseta de lucru, se face o foaie, pe jumatate din ea se aseaza crema de vanilie si fulgii de ciocolata si se acopera cu cealalta jumatate

– se taie fasii de 2 cm grosime si cat de lungi doriti si se aseaza in tava de copt – eu le-am taiat mai groase din cauza aluatului moale 🙁
– briosele se aseaza in tava de copt , tapetata cu hartie de copt,  (mi-au trebuit doua tavi pentru cate bucati au iesit) si se mai lasa la crescut circa 45 de minute

– inainte de a le baga la cuptor se ung cu oul batut. la cuptor se lasa circa 20 de minute la 180 de grade
– intre timp se pregateste si siropul – se fierba apa cu zaharul 3 minute
– cand sunt gata briosele se ung cu siropul pregatit – asa calde le ungeti cu sirop

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Arata tare bine, si sunt o bunatate!

  2. Foarte frumoase sunt,de gustoase nu mai vorbim!Pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.