Prajitura cu piscoturi si mousse de cafea (fara coacere)

Nu stiu voi cum sunteti, dar eu deja ma gandesc la meniul pe care-l voi avea pe masa de sarbatori. Fac liste, le actualizez de la o zi la alta si sigur pana atunci le voi mai schimba de cateva ori pentru ca as vrea sa fac multe, dar timpul alocat gatitului e cam putin :(. Si pentru ca tot sunt cu gandul la sarbatorile de iarna, va propun astazi o prajitura care merge tare bine de Craciun sau Revelion.

 

Ingrediente (pentru o tava de circa 20x30cm):
– 20 piscoturi
– 250 ml frisca
– 50 ml cafea solubila
– 40 g zahar pudra
– un plic intaritor de frisca
– un plic gelatina
Pentru crema de vanilie:
– 2 galbenusuri
– 250 ml lapte
– 50 g zahar
– 3 linguri rase de amidon
Pentru sirop:
 50 ml apa
– 2 linguri zahar
– esenta de vanilie dupa gust

Mod de preparare:
– se pregateste crema de vanilie din ingredientele de mai sus, ca aici – doar ca nu am folosit si esenta de vanilie – pentru ca esenta am folosit-o la insiropat piscoturile

– cand este gata, se lasa la racit
– frisca se mixeaza bine cu intaritorul de frisca si cu zaharul pudra – sa se tina de paletele mixerului
– gelatina se hidrateaza 3 minute in cafea, apoi ceasca cu cafea si gelatina se incalzeste putin la cuptorul cu microunde, cat se se dizolve gelatina sau se poate pune si intr-un vas cu apa fierbinte, daca nu doriti sa folositi cuptorul cu microunde
– peste frisca se adauga crema de vanilie racita si se amesteca bine, si apoi se adauga si cafeaua cu gelatina si se mixeaza foarte bine
 – 50 ml de apa se pun la incalzit impreuna cu zaharul si vanilia, si se lasa la foc mic pana se topeste zaharul si se lasa la racit
– intr-o tava tapetata cu folie alimenatara se aseaza rand pe rand piscoturile pe care le-a trecut rapid prin siropul pregatit anterior
– peste stratul de piscoturi insiropate se aseaza mousseul de cafea
– se orneaza dupa gust, sau se poate lasa si neornata, si se da la frigider pentru cel putin 4-5 ore
Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

  1. stefy spune:

    mie imi place ff mult aceasta prajitura pentru ca e cu cafea 😛

  2. Rapida si gustoasa.Numai buna de pregatit la sarbatori.Pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.