Prajitura „Fulg de nea”

Astazi va ofer un desert in ton cu zapada ce cade frumos peste orasul meu…si care ne duce deja cu gandul la sarbatorile de iarna ce urmeaza
Ingrediente:
Blat:
– 5 galbenusuri
– 10 linguri cu apa
– 180g zahar
– 200 g faina
– 1 plic zahar vaniliat
– 1/2 plic praf de copt
Crema de cocos:
– 350 ml lapte
– 250 g margarina Rama
– 100g nuca de cocos
– 2 linguri amidon alimentar
– esenta de rom sau vanilie dupa gust si cat doriti
Glazura:
– 5 albusuri
– 200 g zahar
– nuca de cocos
Mod de preparare:
Blat :
– galbenusurile se mixeaza cu cele 10 linguri de apa, zaharul si zaharul vaniliat pana cand zaharul se topeste si compozitia isi dubleaza volumul
– faina se amesteca cu praful de copt si se adauga peste galbenusuri, omogenizand foarte bine

Crema de cocos:
– nuca de cocos se amesteca cu amidonul, si se adauga treptat laptele
– amestecul se pune apoi la foc mic si se amesteca incontinuu – se observa ca amestecul se ingroasa
– se lasa sa se raceasca si se adauga putina esenta
– separat, margarina s mixeaza pana se desface, apoi peste ea, se adauga treptat, din compozitia de cocos si se amesteca bine

– albusurile se mixeaza cu zaharul pe baie de abur pana compozitia devine mai tare, si se lasa sa se raceasca

– in tava in care s-a copt blatul, se aseaza blatul, apoi crema de cocos, si glazura si pe deasupra se presara nuca de cocos
– se lasa la frigider 2 ore si portioneaza


Pofta buna!!
sper sa va placa la fel de mult, cum ne-a placut si noua!!
am inteles~!!
mersi frumos
revin cu detalii dupa ce o fac:D
irina neaparat albusurile le bati pe baie de abur…in felul asta se coace bezeaua. eu am folosit o craticioara din inox pe care am pus-o in alta craticioara mai mare, pe baie de abur…spor la treaba..merita!!!
neaparat albusurile se fac pe baie de aburi? intreb ca incepatoarea? ca nu am mai facut procedeul asta!
pun albusurile intr-un bol de sticla cred nu? si deasupra unei oale cu apa pusa la foc nu?
multumesc flori!! Sarbatori fericite si tie!!!
O prajitura aspectuoasa, care merge preparata de Craciun sau Revelion!
Sa ai sarbatori fericite!
de obicei nici eu nu am rabdare sa astept ore intregi cand fac o prajitura!!:P
Cum sa o las 2 ore in frigider? ca mor de pofta pana atunci :)) Poate doar sa plec de acasa in timpul asta ca sa nu o mai vad :))
merge foarte bine de sarbatori..sper sa va placa cum ne-a placut si noua…
E foarte frumusica prajitura asta, iar mie imi place nuca de cocos in deserturi!
Foarte bine arata,am salvat-o!De craciun o execut,sper sa nu te superi.Pupici!