Prajitura „Fulg de nea”

Astazi va ofer un desert in ton cu zapada ce cade frumos peste orasul meu…si care ne duce deja cu gandul la sarbatorile de iarna ce urmeaza

Ingrediente:
Blat:
– 5 galbenusuri
– 10 linguri cu apa
– 180g zahar
– 200 g faina
– 1 plic zahar vaniliat
– 1/2 plic praf de copt
Crema de cocos:
– 350 ml lapte
– 250 g margarina Rama
– 100g nuca de cocos
– 2 linguri amidon alimentar
– esenta de rom sau vanilie dupa gust si cat doriti
Glazura:
– 5 albusuri
– 200 g zahar
– nuca de cocos

Mod de preparare:
Blat :
– galbenusurile se mixeaza cu cele 10 linguri de apa, zaharul si zaharul vaniliat pana cand zaharul se topeste si compozitia isi dubleaza volumul
– faina se amesteca cu praful de copt si se adauga peste galbenusuri, omogenizand foarte bine

– compozitia rezultata se toarna in tava de copt tapetata cu hartie de copt (folositi o tava mai mica decat cea de la aragaz)
– se coace la foc potrivit circa 15-20 de minute
– cand este copt, se scoate cu grija din tava si se lasa la racit
Crema de cocos:
– nuca de cocos se amesteca cu amidonul, si se adauga treptat laptele
– amestecul se pune apoi la foc mic si se amesteca incontinuu – se observa ca amestecul se ingroasa
– se lasa sa se raceasca si se adauga putina esenta
– separat, margarina s mixeaza pana se desface, apoi peste ea, se adauga treptat, din compozitia de cocos si se amesteca bine
Glazura:
 albusurile se mixeaza cu zaharul pe baie de abur pana compozitia devine mai tare, si se lasa sa se raceasca
 Asamblare:
– in tava in care s-a copt blatul, se aseaza blatul, apoi crema de cocos, si glazura si pe deasupra se presara nuca de cocos
– se lasa la frigider 2 ore si portioneaza

Pofta buna!!

 

 

11 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.