Cartofi aromati la cuptor

Cartofii acestia sunt atat de buni, ca merg bine langa orice friptura, sau mancati ca atare in zilele de post si nu numai.

Ingrediente:
-1 kg cartofi de dimensiune potrivita
– ulei
– sare, boia de ardei dulce, oregano si alte condimente care va sunt pe plac

Mod de preparare:
– cartofii se curata de coaja, se spala si se taie in patru
– se pun la fiert in apa cu sare, pana intra un pic furculita in ei – nu trebuie sa fie fierti – eu i-am tinut circa 20 de minute la foc potrivit
– apoi se scurg de apa, si se pun intr-un castron
– separat se face un amestec din 2-3 linguri cu ulei si condimentele de mai sus, si acest amestec se toarna peste ei, si se amesteca bine, ca sa fie toate partile cartofilor acoperite  cu condimente

– apoi cartofii se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si se dau la cuptorul incins in prealabil, la 180 de grade, circa 40 de minute – sau pana cand sunt rumeni usor

 

– noi i-am servit langa somon marinat la cuptor

 

Pofta buna!!

De asemenea, ai putea dori...

4 răspunsuri

  1. stefy spune:

    ma bucur ca ti-au placut!!:P

  2. irina spune:

    Am facut si eu azi, sunt rapid de facut si deliciosi

  3. Monya spune:

    arata delicios !!!!

  4. irina andreea spune:

    arata foarte bine..si se fac si rapid

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.