Fursecuri „Boabe de cafea”

Clar sunt niste fursecuri foarte gustoase, si asta va spune o persoana care nu e mare amatoare de acest gen de desert, adica eu :)) si au avut succes si pe masa din prima zi de Craciun.

Ingrediente:
– 80 g ciocolata cu lapte
– 200 g unt
– 300 g faina
– 4 linguri cu cacao
– 120 g zahar pudra
– 2 lingurite cafea solubila
– 1 lingurita esenta de cafea
– 5 g praf copt

Mod de preparare:
– untul (la temperatura camerei) se mixeaza foarte bine cu zaharul pudra
– ciocolata se topeste pe baie de aburi si se adauga calda peste crema de unt
– tot acum se adauga si cele doua lingurite cu cafea si se amesteca bine 

– peste acestea se adauga, cu ajutorul sitei cacaoa, faina (ca sa nu se formeze cocoloase), praful de copt si esenta
– se amesteca bine pana se obtine un aluat sfaramicios care se da la frigider circa 30 de minute 

– dupa cele 30 de minute, se scoate aluatul de la frigider si se formeaza cu mana bilute, care se turtesc usor cu podul palmei
– cu un cutit se face crestatura pe lungimea fursecului, pentru a da aspectul de boabe de cafea

 – fursecurile astfel formate se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la 180 de grade, timp de 10 minute (eu prima tava am lasat-o 15 minute, sa fiu sigura ca se coc, si s-au cam intarit – deci clar, sunt suficiente maxim 10 minute) 
Pofta buna!!!


De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. stefy spune:

    sunt si super gustoase!!! si usor de facut!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.