Tort cu ananas si mousse de cafea

Astazi este ziua mea, asa ca nu o pot lasa sa treaca fara sa va servesc cu o feliuta de tort. Combinatia am stabilit-o tinand cont de preferintele mele: cafea pentru ca sunt marea amatoare de cafea si ananas pentru ca este preferatul meu in sezonul de iarna

Ingrediente:
Blat:
– 3 oua
– 4 linguri faina
– 4 linguri zahar
– 2 linguri ulei
– 1/2 plic praf de copt
– optional esenta de vanilie
– 12 piscoturi
Mousse de cafea
– 500 ml frisca
– 100 g zahar pudra
– 100 ml cafea solubila
– un plic intaritor frisca
– un plic gelatina dr oetker
– un compot de ananas
– 2 galbenusuri
– 250 ml lapte
– 3 linguri rase de amidon
– esenta de vanilie cat doriti
– 75 g zahar

Mod de prepare:
Blatul:
– se separa albusurile de galbenusuri
– se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare si cu jumatate din cantitatea de zahar pana cand se obtine o consistenta ca de bezea
– galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar pana se albesc iar apoi se adauga uleiul si vanilia
– faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste galbenusuri, amestecand usor pana se incorporeaza
– peste acestea se adauga spuma de albusuri si se amesteca usor de jos in sus pana la omogenizare
– compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt,  si se coace la foc potrivit, timp de 15-20 minute – pana trece testul scobitoare
– blatul se scoate cu grija din tava si se lasa la racit
Mousse de cafea:
– galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga amidonul, esenta de vanilie si laptele caldut
– amestecul se pune intr-un vas pe foc mic, amestecand incontinuu pana cand se ingroasa ca o budinca si se lasa la racit
– frisca se mixeaza bine cu intaritorul de frisca si cu zaharul pudra – sa se tina de paletele mixerului
– gelatina se hidrateaza 3 minute in 75 ml cafea, apoi ceasca cu cafea si gelatina se incalzeste putin la cuptorul cu microunde, cat se se dizolve gelatina sau se poate pune intr-un vas cu apa fierbinte, daca nu doriti sa folositi cuptorul cu microunde
peste frisca se adauga crema de vanilie racita si se amesteca bine, si apoi se adauga si cafeaua cu gelatina si se mixeaza foarte bine

– la final se adauga bucatile de ananas scurse de zeama (se pun inainte pe un servetel de bucatarie pentru a absorbi zeama de la compot), si se amesteca bine

Asamblare:
– intr-o tava cu pereti detasabili, se aseaza blatul si se insiropeaza cu 25 ml cafea
– peste blat se aseaza jumatate din mousseul de cafea
– peste mousse se aseaza piscoturile insiropate cu compotul de ananas
– peste stratul de piscoturi se aseaza restul de mousse de cafea
– se niveleaza frumos si se lasa la frigider peste noapte

– a doua zi, se scoate cu grija din tava si se orneaza dupa cum doriti

Pofta buna!!




7 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.