Oua umplute pe „pat” de maioneza
Cred ca de Craciun sau Revelion, majoritatea romanilor au pe masa cu bunatati, o reteta de oua umplute, indiferent de umplutura aleasa. Aceasta reteta era nelipsita, in copilaria mea, de pe masa noastra de revelion! Si i-am ramas fidela si acum cand nu mai sunt copil! 🙁
Ingrediente:
– 7 oua
– 200 g ficatei de pui
– 50 g unt
– sare si piper deupa gust
– maioneza de casa
– masline pentru decor
Mod de preparare:
– se fierb ouale in apa cu sare (sarea ajuta ca sa le curatati mai usor de coaja si sa ramana intreg albusul)
– cand sunt fierte se lasa la racit, se curata de coaja si apoi se taie fiecare ou in jumatate
– se scoate cu grija galbenusul de la fiecare jumatate de ou
– ficateii se spala, se curata si se fierb
– cand sunt gata se clatesc cu apa, si apoi se toaca – eu i-am maruntit la robotul de bucatarie
– separat se amesteca cele 7 galbenusuri cu untul, cu ficateii tocati, si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust – puteti face pasta la robotul de bucatarie sau cu mana dar va dura putin mai mult
– trebuie sa rezulte un amestec omogen
– cu acest ameste se umple fiecare jumatate de albus
– se pregateste maioneza, ca aici, si cand este gata se aseaza frumos in platou, se uniformizeaza si apoi se aseaza cu grija, ouale umplute