Oua umplute pe „pat” de maioneza

Cred ca de Craciun sau Revelion, majoritatea romanilor au pe masa cu bunatati, o reteta de oua umplute, indiferent de umplutura aleasa. Aceasta reteta era nelipsita, in copilaria mea, de pe masa noastra de revelion! Si i-am ramas fidela si acum cand nu mai sunt copil! 🙁

Ingrediente:
– 7 oua
– 200 g ficatei de pui
– 50 g unt
– sare si piper deupa gust
– maioneza de casa
– masline pentru decor

Mod de preparare:
– se fierb ouale in apa cu sare (sarea ajuta ca sa le curatati mai usor de coaja si sa ramana intreg albusul)
– cand sunt fierte se lasa la racit, se curata de coaja si apoi se taie fiecare ou in jumatate
– se scoate cu grija galbenusul de la fiecare jumatate de ou

– ficateii se spala, se curata si se fierb
– cand sunt gata se clatesc cu apa, si apoi se toaca – eu i-am maruntit la robotul de bucatarie
– separat se amesteca cele 7 galbenusuri cu untul, cu ficateii tocati, si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust – puteti face pasta la robotul de bucatarie sau cu mana dar va dura putin mai mult 

– trebuie sa rezulte un amestec omogen
– cu acest ameste se umple fiecare jumatate de albus

– se orneaza cu masline – pentru ornat se pot folosi si frunze de patrunjel, ardei, gogosari – la alegere dupa preferinte
– se pregateste maioneza, ca aici, si cand este gata se aseaza frumos in platou, se uniformizeaza si apoi se aseaza cu grija, ouale umplute
Pofta buna!!

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.