Sarmale cu frunza de varza murata

 

Ingrediente:
– 1 kg carne tocata – eu folosesc doar pulpa de porc tocata
– 100 g orez
– 2 cepe potrivite
– o capatana de varza murata
– 1 ou
– 3-4 linguri de pasta de tomate
– o legatura de marar
– 3 linguri ulei pentru calit
– 1-2 linguri cu faina (optional)
– ulei pentru calit
– sare si piper dupa gust

Mod de preparare:
varza se pune in apa la desarat cu cateva ore inainte de a prepara sarmalele
– se taie ceapa marunt si se pune la calit impreuna cu orezul si pasta de tomate – asa sarmalutele vor fierbe mai repede
– amestecul se caleste aproximativ 10 minute
– cand este gata se amesteca cu carnea, oul, mararul tocat marunt, sare si piper dupa gust
– daca compozitia este prea moale se adauga 2 linguri de faina ca sa nu se desfaca sarmalutele la fiert
– se taie cotorul de la varza, se desfac frunzele de varza, si se foloseste doar partea fara nervurile groase (varza care nu o folosesc eu o toc si pun pe fundul oalei si deasupra sarmalelor)
– din compozitia rezultata se fac sarmalutele

– sarmalele se pun la fiert intr-o oala si se adauga apa cat sa fie cuprinse
– cand sunt aproape gata se mai adauga o lingura cu pasta de tomate
– se mai lasa la fiert 10-15 minute si sunt gata

– noi le servim intotdeauna cu smantana si mamaliguta

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. La multi ani cu sanatate!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.