Sarmale cu frunza de varza murata

 

Ingrediente:
– 1 kg carne tocata – eu folosesc doar pulpa de porc tocata
– 100 g orez
– 2 cepe potrivite
– o capatana de varza murata
– 1 ou
– 3-4 linguri de pasta de tomate
– o legatura de marar
– 3 linguri ulei pentru calit
– 1-2 linguri cu faina (optional)
– ulei pentru calit
– sare si piper dupa gust

Mod de preparare:
varza se pune in apa la desarat cu cateva ore inainte de a prepara sarmalele
– se taie ceapa marunt si se pune la calit impreuna cu orezul si pasta de tomate – asa sarmalutele vor fierbe mai repede
– amestecul se caleste aproximativ 10 minute
– cand este gata se amesteca cu carnea, oul, mararul tocat marunt, sare si piper dupa gust
– daca compozitia este prea moale se adauga 2 linguri de faina ca sa nu se desfaca sarmalutele la fiert
– se taie cotorul de la varza, se desfac frunzele de varza, si se foloseste doar partea fara nervurile groase (varza care nu o folosesc eu o toc si pun pe fundul oalei si deasupra sarmalelor)
– din compozitia rezultata se fac sarmalutele

– sarmalele se pun la fiert intr-o oala si se adauga apa cat sa fie cuprinse
– cand sunt aproape gata se mai adauga o lingura cu pasta de tomate
– se mai lasa la fiert 10-15 minute si sunt gata

– noi le servim intotdeauna cu smantana si mamaliguta

Pofta buna!!!

One comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.