Pastrama din piept de pui
Ingrediente:
– un piept de pui mare
– 2 linguri sare
– 2 linguri zahar
– 2 frunze de dafin
– piper boabe
– 2 linguri condimente pentru pui
– 3 cescute cu apa
– 1 lingura cu miere
– 2 linguri ulei
– 1lingura sos de soia
– 1 lingurita boia ardei dulce
– 1/2 lingurita piper negru macinat
Mod de preparare:
– intr-un vas se pune sarea, zaharul, o lingura condimente pentru pui (eu am pus si 1/2 lingurita oregano), piperul boabe si peste ele se aduaga apa, amestecand pana cand se dizolva sarea si zaharul
– pieptul de pui se lasa la marinat la frigider pentru 24 de ore
– dupa acest timp, se prepara alt amestec din sosul de soia, miere, ulei, piper, boiaua de ardei si lingura de condimente pentru pui
– pieptul de pui se unge bine cu acest amestec si se mai da la frigider 4 ore
– cand trec cele 4 ore, se scoate pieptul de pui de la frigider si se leaga bine cu ata
– intr-un vas yena tapetat cu folie de aluminiu se aseaza cele doua bucati de piept de pui, si se da in cuptorul incalzit in prealabil, la 190 de grade, pentru 60 de minute

– din cand in cand, se mai unge pieptul de pui cu sucul lasat, pana trec cele 60 de minute si carnea se rumeneste frumos

– cand este gata se lasa sa se raceasca un pic, se scoate ata cu grija si se taie usor
Pofta buna!!
super grozava as putea spune!!:)
Grozava!!!Am sa o incerc si eu.Pupici!
Minunata pastrama de casa!!