Tort cu mousse de iaurt si ananas

Asa cum va spuneam zilele trecute, pentru aniversarea blogului de anul acesta am facut un tort…doar ca nu am reusit sa pozez si etapele de pregatire, asa ca va delectez doar cu pozele rezultatului final 😛 Este un tort cu plat simplu de pandispan si crema de iaurt cu ananas. Nu trebuie sa ai multa experienta la facut torturi ca sa-ti iasa „gustosenia” asta 🙂

Ingrediente (pentru o tava de 21 cm):
Blat:
– 2 oua mici
– 4 linguri cu zahar
– 4 linguri ulei
– 5 linguri faina
Mousse de iaurt:
– 250 g iaurt – daca vreti sa fie si mai acrut puteti mari cantitatea de iaurt
– 250 ml frisca lichida
– 10 g gelatina
– 5 linguri zahar
– un compot de ananas –  eu am cumparat de cel cu rondele de ananas ca sa pot folosi si la ornat
– ornamente

Mod de preparare:
Blat:
– albusurile se separa de galbenusuri
– albusurile se bat spuma ca de bezea cu zaharul
– galbenusurile se amesteca bine cu uleiul si se adauga peste spuma de albusuri
– se amesteca bine si se adauga faina
– se incorporeaza bine si faina in amestec si compozitia rezultata se toarna intr-o tava rotunda (cu pereti detasabili) tapetata cu hartie de copt si se da in cuptorul in prealabil incalzit. Eu am lasat-o la cuptor circa 15 min la 175 de grade
– cand este gata se scoate din cuptor, se scoate din tava, se dezlipeste hartia de copt de pe el si se lasa la racit
Mousse de iaurt:
– rondelele de ananas se scot din compot, si se pun pe un prosop de hartie pentru a absorbi sucul din ele
– frisca se mixeaza foarte bine pana se ingroasa
– iaurtul (se opresc 3 linguri din iaurt pentru a se amesteca cu gelatina) se amesteca foarte bine cu cele 5 linguri de zahar
– gelatina se hidrateaza 5 minute in 3 linguri de apa, apoi se divolva la bain-marie sau la microunde, cateva secunde.
– gelatina dizolvata se amesteca cu 3 linguri iaurt, apoi se incorporeaza in restul cremei de iaurt
– se amesteca bine iaurtul cu frisca mixata
Asamblare:
– blatul de tort se aseaza in tava in care l-am copt
– blatul de tort se insiropeaza cu compotul de ananas
– rondelele de ananas se taie bucatele – eu am oprit 4 rondele pentru ornat
– peste blatul insiropat se aseaza bucati de ananas – jumatate din cantitatea pe care o aveti
– peste bucatile de ananas, se aseaza jumatate din cantitatea de mousse de iaurt
– apoi se aseaza restul de bucati de ananas, si acestea se acopera cu mousseul ramas
– se orneaza dupa cum doriti 

– se lasa la frigider minim 3 ore
– apoi se scoate cu grija din tava cu pereti detasabili si daca doriti puteti orna marginile cu frisca sau cu altceva – eu l-am lasat simplu ca arata bine neornat

 Pofta buna!!!

 

De asemenea, ai putea dori...

6 răspunsuri

  1. stefy spune:

    multumesc frumos!!atatea complimente intr-un mesaj, pur si simplu m-au facut sa ma emotionez!!!<3

  2. Sara Blue spune:

    Stefy am facut acest tort si am pus iaurt mai mult ptr a fi mai acrut si mai racoritor(asa imi place).A iesit super ! Sa stii ca te laud la toata lumea si ca te iubesc,esti sursa mea de inspiratie ! <3

  3. stefy spune:

    Mousseul de iaurt merge cu aproape toate fructele-parerea mea!!

  4. Teobucatar spune:

    Foarte bun cu ananas!

  5. Grozav tortulet!!Imi place mousse-ul de iaurt!

  6. Monya spune:

    yumiii…. cred ca e super gustos !!!!

Lasă un răspuns la Monya Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.