Prajitura cu foi de napolitane si caramel

Tare mi-a mai fost teama sa incerc o prajitura cu foi de napolitane, pentru ca in mintea mea era schitat un dezastru in ceea ce priveste taiatul unei astfel de prajituri, :)) dar se pare ca temerile mele au fost nefondate caci prajitura pe care am facut-o s-a taiat tare frumos si unde mai pui ca si gustul de caramel este de nota 10…:P Daca vreti sa o faceti mai inalta, sau sa mai puneti o foaie, trebuie sa dublati cantitatile de la caramel

Ingrediente:
– 2 foi de napolitana
– 250 g unt
– 3 gălbenuşuri
– 350 g zahăr
– 150 g biscuiţi obisnuiti
– 100 g nucă
– esenţă de rom dupa gust

Mod de preparare:
– nuca se curata si se taie bucatele
– biscuitii se macina la robotul de bucatarie
– gălbenuşurile se amesteca cu 50g de zahăr
– margarina se topeste la cuptorul cu microunde si se adauga peste galbenusuri
– restul de zahar, 300 g  se caramelizează, iar apoi se stinge cu 3-4 linguri de apă-turnati repede apa si aveti grija sa nu va frigeti caci in contact cu apa,  zaharul topit are tendinta sa „sara” din vas 

– se lasă cratiţa pe foc să se topească siropul format
– apoi, în timp ce cratiţa e pe foc, se adaugă si amestecul de margarina si galbenusuri amestecand energic pana se formeaza un sos gros de caramel
– după ce se omogenizează bine, se ia vasul de pe foc si se adăugă biscuiţii măcinaţi şi nuca tăiată 

– cu acest amestec cald umplem foile de napolitane
– peste prăjitură se pune o greutate, care se lasa până a doua zi, pentru a se lipi bine crema de foi
– a doua zi o se taie cu grija cu un cutit zimtat

Pofta buna!!

One comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.