Prajitura cu foi de napolitane si caramel

Tare mi-a mai fost teama sa incerc o prajitura cu foi de napolitane, pentru ca in mintea mea era schitat un dezastru in ceea ce priveste taiatul unei astfel de prajituri, :)) dar se pare ca temerile mele au fost nefondate caci prajitura pe care am facut-o s-a taiat tare frumos si unde mai pui ca si gustul de caramel este de nota 10…:P Daca vreti sa o faceti mai inalta, sau sa mai puneti o foaie, trebuie sa dublati cantitatile de la caramel

Ingrediente:
– 2 foi de napolitana
– 250 g unt
– 3 gălbenuşuri
– 350 g zahăr
– 150 g biscuiţi obisnuiti
– 100 g nucă
– esenţă de rom dupa gust

Mod de preparare:
– nuca se curata si se taie bucatele
– biscuitii se macina la robotul de bucatarie
– gălbenuşurile se amesteca cu 50g de zahăr
– margarina se topeste la cuptorul cu microunde si se adauga peste galbenusuri
– restul de zahar, 300 g  se caramelizează, iar apoi se stinge cu 3-4 linguri de apă-turnati repede apa si aveti grija sa nu va frigeti caci in contact cu apa,  zaharul topit are tendinta sa „sara” din vas 

– se lasă cratiţa pe foc să se topească siropul format
– apoi, în timp ce cratiţa e pe foc, se adaugă si amestecul de margarina si galbenusuri amestecand energic pana se formeaza un sos gros de caramel
– după ce se omogenizează bine, se ia vasul de pe foc si se adăugă biscuiţii măcinaţi şi nuca tăiată 

– cu acest amestec cald umplem foile de napolitane
– peste prăjitură se pune o greutate, care se lasa până a doua zi, pentru a se lipi bine crema de foi
– a doua zi o se taie cu grija cu un cutit zimtat

Pofta buna!!

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. E una din prajiturile mele preferate, musai sa o fac si eu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.