Chec din albusuri cu nuci

Dupa ce am facut prajitura cu foi de napolitane si caramel, am ramas cu 3 albusuri, pe care le-am transformat in acest chec rapid si gustos. Deci cand aveti albusuri ramase de la alte retete, le puteti transforma cu brio in chec , si cu cat mai multe albusuri cu atat va iesi mai inalt si pufos checul. Eu de data aceasta am avut 3 albusuri si a iesit un chec mai subtirel, dar fff gustos..:)

Ingrediente (pentru un chec):
– o ceasca albusuri
– o ceasca faina
– o ceasca zahar pudra
– 50 g nuci
– 50 ml ulei
– esenta de vanilie

Important: folositi aceeasi ceasca pentru toate ingredientele, chiar daca e vorba de o ceasca mai mare sau mai mica – depinde cate albusuri aveti

Mod de preparare
–  albusurile se mixeaza cu zaharul pudra pana devine o spuma tare
– se adauga faina si se amesteca bine pana se omogenizeaza
– se adauga apoi nucile taiate bucatele – eu am oprit cateva bucati  de nuci pentru a le pune peste chec

– in final se adauga uleiul si esenta si se amesteca bine
– compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade, timp de 35-40 de minute – depinde si cat de mare este checul – oricum il tineti la cuptor pana trece testul scobitoarea!:)
– se lasa sa se raceasca si apoi se taie felii

Pofta buna!!

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

  1. Vera spune:

    Interesant mai ales ca raman mereu abusuri si nu stii cum sa le mai folosesti!!

  2. milica spune:

    Tare bine arata!I-mi face cu ochiul,cred ca am sa sustrag subtil o feliuta.Pupici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.