Covrigi sarbesti

Covrigi sarbesti, covrigi sarati numai buni de rontait la un film intr-o seara de sambata

Ingrediente:
(pentru 16 covrigi)
– 500 g faina alba
– 150 ml apa calda
– 100 ml lapte cald
– 7 g drojdie uscata
– 50 ml ulei
– o lingurita zahar
– o lingurita sare
– un ou
Pentru amestecul sarat:
– 3 linguri faina
– o lingurita sare
– cateva linguri apa

Mod de preparare:
– drojdia si zaharul se divolva in 4 linguri lapte cald, dupa care se adauga si o lingura cu faina si se lasa sa se umfle
– intr-un castron se pune faina, laptele cald, apa calda si sarea si se amesteca dupa care se adauga si maiaua si uleiul si se amesteca energic
– aluatul rezultat trebuie sa fie un picut moale, dar trebuie sa se dezlipeasca de vas
– aluatul se lasa la dospit pentru 30 de minute, intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul
– separat se pregateste amestecul sarat din faina, o lingurita sare si cateva linguri cu apa – trebuie sa aiba consistenta compozitiei de clatite – se amesteca foarte bine pentru a nu avea cocoloase
– planseta de lucru se unge cu putin ulei, si aluatul se imparte in bucati egale – 16 in cazul meu
– din fiecare bucata de aluat se formeaza un snur de aproximativ 40 cm – o parte a snurului se trece peste cealalta ca in imaginea de mai jos – scuzati claritatea pozele dar am avut ajutor asa cum o sa va arat un pic mai jos :))
 – cand am facut „impletitura”, cercul format se trage peste capete si se lipesc bine capetele pe dedesubt
– se finiseaza frumos covrigul si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt
– cand am terminat covrigii, se ung cu oul batut, si se mai lasa la dospit 5 minute apoi se da tava la cuptor, in prealabil incalzit la 175 de grade si se lasa pana incep sa se rumeneasca
– se scot cu grija din cuptor si peste ei se toarna cu o lingurita amestecul sarat – lasati sa se prelinga de pe lingurita ca in imagine

– se mai dau la cuptor circa 5 minute si sunt gata

– si ajutorul meu, de care sunt tare mandra 😛

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

8 răspunsuri

  1. dian@ spune:

    Arata minunat covrigeii, felicitarii ajutorului, e foarte priceput!!

  2. stefy spune:

    multumesc adina. imediat trec si eu la urmarit si mai profund blogul tau!!

  3. Adina spune:

    Ma bucur ca te-am intalnit!:)
    Sunt minunati,luciosi,salvez reteta!
    Acum plec sa-ti scormonesc blogul.

    P.S:Te adaug in lista mea de "urmariti generali".

    O primavara senina.

  4. stefy spune:

    deci e clar ca nu scap prea repede de ajutor…:P

  5. Daniela spune:

    Vreau si eu un covrigel, daca e facut de minuta ajutorului de bucatar… Te inteleg cum e cu ajutor, ca a mea fetita are aproape 8 ani si sa vezi ce-mi face cind sparge ouale, cu coaja cu tot… hi, hi… O seara placuta !

  6. stefy spune:

    uneori, crede-ma ca m-as lipsi de atata ajutor la bucatarie!!:))

  7. Frumosi covrigii si cred ca-s tare buni. Ce pacat ca nu am si eu un ajutor de nadejde asa cum ai tu.

  8. Ce bine arata!! De acum inainte vin la tine sa mananc covrigi asa buni, nu mai cumpar din oras 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.