Covrigi sarbesti

Covrigi sarbesti, covrigi sarati numai buni de rontait la un film intr-o seara de sambata

Ingrediente:
(pentru 16 covrigi)
– 500 g faina alba
– 150 ml apa calda
– 100 ml lapte cald
– 7 g drojdie uscata
– 50 ml ulei
– o lingurita zahar
– o lingurita sare
– un ou
Pentru amestecul sarat:
– 3 linguri faina
– o lingurita sare
– cateva linguri apa

Mod de preparare:
– drojdia si zaharul se divolva in 4 linguri lapte cald, dupa care se adauga si o lingura cu faina si se lasa sa se umfle
– intr-un castron se pune faina, laptele cald, apa calda si sarea si se amesteca dupa care se adauga si maiaua si uleiul si se amesteca energic
– aluatul rezultat trebuie sa fie un picut moale, dar trebuie sa se dezlipeasca de vas
– aluatul se lasa la dospit pentru 30 de minute, intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul
– separat se pregateste amestecul sarat din faina, o lingurita sare si cateva linguri cu apa – trebuie sa aiba consistenta compozitiei de clatite – se amesteca foarte bine pentru a nu avea cocoloase
– planseta de lucru se unge cu putin ulei, si aluatul se imparte in bucati egale – 16 in cazul meu
– din fiecare bucata de aluat se formeaza un snur de aproximativ 40 cm – o parte a snurului se trece peste cealalta ca in imaginea de mai jos – scuzati claritatea pozele dar am avut ajutor asa cum o sa va arat un pic mai jos :))
 – cand am facut „impletitura”, cercul format se trage peste capete si se lipesc bine capetele pe dedesubt
– se finiseaza frumos covrigul si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt
– cand am terminat covrigii, se ung cu oul batut, si se mai lasa la dospit 5 minute apoi se da tava la cuptor, in prealabil incalzit la 175 de grade si se lasa pana incep sa se rumeneasca
– se scot cu grija din cuptor si peste ei se toarna cu o lingurita amestecul sarat – lasati sa se prelinga de pe lingurita ca in imagine

– se mai dau la cuptor circa 5 minute si sunt gata

– si ajutorul meu, de care sunt tare mandra 😛

Pofta buna!!!

8 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.