Chec aperitiv cu ciuperci si ficatei

E primavara..cel putin calendaristic…si sper sa fie si afara temperaturi de primavara si soareeee…..si pentru ca este 1 martie, va doresc sa aveti o primavara frumoasa si va invit asa la prima ora, la un chec aperitiv ce merge bine la un mic dejun sau la pachetelul pentru serviciu

Ingrediente (pentru un chec)
– 6 oua marimea M
– 8 linguri faina
– 500 g ficatei
– 100 g ciuperci de la borcan
– un praf de sare
– piper dupa gust
– 5 g praf de copt

Mod de preparare:
– ficateii se spala in cateva ape, se cuarata si apoi se lasa sa stea 10 minute in apa rece pentru a iesi sangele din  ei
– ciupercile se spala si se pun la scurs
– ouale se mixeaza spuma cu sarea
– apoi se adauga faina, praful de copt si piperul si se mixeaza bine
– ficateii se scurg de apa si se pun la prajit putin intr-o tigaie cu putin ulei – se lasa circa 2 minute pe o parte si 2 minute pe cealalta parte, apoi se scot pe o farfurie pe care am pus un servetel de hartie – si apoi se taie bucati mai mici
– daca ciupercile sunt mai mari se taie mai mici- eu le-am avut feliate si le-am lasat asa
– jumatatea din compozitia pregatita se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi se aseaza ficateii taiati bucati si ciupercile si deasupra restul de compozitie

– checul se da la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 45-50 de minute
– cand este gata se scoate, se lasa la racit si apoi se feliaza si se serveste

 Pofta buna!!

De asemenea, ai putea dori...

8 răspunsuri

  1. stefy spune:

    te astept cu drag! esti binevenita mereu!!

  2. Gabriela spune:

    Stefy, imi place checul tau! Si blogul tau! Cum de nu te-am gasit pana acum? Mai trec pe la tine!

  3. Teobucatar spune:

    Un aperitiv grozav pentru ca mi plac ficateii!

  4. Laura spune:

    Bine te-am gasit !
    Interesanta reteta si mmmm….gustoasa 🙂

  5. Alina Vicu spune:

    Ce bun tre' sa fie!

  6. Ce bine arata si ce bun este.

  7. Monya spune:

    yumiii…deliciossss !!!

  8. O bunatate de chec, imi place mult!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.