Chiftelute marinate in sos de rosii

Ingrediente (pentru doua portii de chiftele marinate):
Pentru chiftelute:
– 350 g carne tocata amestec – porc si vita
– o ceapa
– un cartof
– un morcov
– 2 catei de usturoi
– patrunjel verde
– un ou
– sare si piper dupa gust
– 2 linguri faina
– ulei pentru prajit

Pentru sosul de rosii:
– 3 cepe
– 4 linguri pasta de tomate sau suc de rosii
– 3 linguri ulei
– doua foi de dafin
– sare dupa gust

Mod de preparare:
– se dau toate legumele prin masina de tocat carne sau la robot, si se amesteca cu carnea tocata si cu oul
– daca compozitia este prea moale se adauga 2-3 linguri de faina
– se condimenteaza cu sare si piper si compozitia este gata
– se modeleaza cu mana uda, chiftelute mici rotunde si se pun la prajit in ceaun, in ulei incins
– cand sunt gata se scot apoi pe hartie absorbanta
– intr-o tigaie, se pune uleiul la incins
– se taie ceapa marunt si se lasa la calit pana se inmoaie
– se adauga apoi o cana cu apa (circa 250 ml) si se lasa sa dea intr-un clocot
– se adauga sucul de rosii sau bulionul, se adauga sare, si foaile de dafin si se lasa la fiert pana ceapa este fiarta
– se pun chiftelutele in aceasta marinata si se lasa sa fiarba impreuna pana cand sosul scade indeajuns

– noi am servit cu piure de cartofi (e acolo sub chiftelute:P)

Pofta buna!!

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. chef Gonin spune:

    Interesanta reteta, imagini frumoase, foarte gustoase, îmi place blog-ul are mai multe variante şi este de înaltă calitate… Va invitam sa vizitati blog-ul meu din Valencia, cu reţete tradiţionale din regiunea Valencia.

    http://valenciagastronomic.blogspot.com.es

    În această săptămână "Reteta fritters dovleac" şi săptămâna următoare "Mona Paşti din Valencia" ai de gând să-şi piardă?

    În blog-ul meu puteţi găsi un Traducător

    ta, dacă vă place gastronomie valenciană, puteţi plasa codul HTML pe blog-ul dvs., şi veţi avea acces direct la blog-ul meu, veţi vedea că se
    drăguţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.