Prajitura cafelina

Si iata-ma si pe mine inscrisa la Provocarea Secreta lansata de Ama. Luna aceasta gazda provocarii este Mimmi de la Bucate pe alese, iar mie mi-a revenit de la ea, blogul Irinei, un blog pe care abia acum l-am descoperit, dar care mi-a mers la suflet. Fara nici o ezitare, m-am orientat rapid spre o prajitura care este pe gustul meu, si anume, prajitura cafelina.

Ingrediente:
Blat (pentru 2 blaturi si o tava de 34/24):
– 5 oua
– 200 g zahar
– 140 g nuci macinate
– 2 linguri cu varf faina
– o lingurita praf de copt
– o lingurita esenta rom sau vanilie
Crema de ness:
– 400 ml lapte
– 200 g zahar
– 200 g unt (la temperatura camerei)
-100 g ciocolata rasa
– 50 g faina (3 linguri)
– 2 linguri cacao
– 5 g ness
– o lingurita esenta rom sau vanilie

Mod de preparare:
Blat:
– se separa albusurile de galbenusuri
– albusurile se mixeaza cu zaharul pana devin spuma ca de bezea– se adauga apoi praful de copt si treptat galbenusurile amestecand incontinuu
– se adauga si faina si se mixeaza usor
– se adauga nucile, amestecand incet pana se omogenizeaza compozitia

– compozitia obtinuta se imparte in doua parti egale si se toarna o jumatate intr-o tava (34/24cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru 10-15 minute
– cand este gata se scoate din tava si la fel se procedeaza si cu restul de compozitie – vor rezulta doua blaturi subtirele 🙂

Crema de ness:
– laptele si zaharul se pun intr-un vas si se mixeaza usor apoi se adauga faina, cacaoa si nessul
– se amesteca cu grija si apoi se pune vasul pe foc mic si se amesteca incontinuu pana crema fierbe si se ingroasa (ca o budinca)
– se lasa la racit apoi se adauga treptat untul (inainte ca crema sa fie racita complet) si se amestaca pana se incorporeaza total
– se unge prima foaie cu 2/3 din crema, se pune peste crema cealalta foaie si se unge cu restul de crema– se orneaza cu 100 g ciocolata rasa si se lasa la frigider pentru 2 ore inainte de a o portiona

Pofta buna!!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. milica spune:

    Foarte buna,mmmm :)) daca nu ar fi post m-as infinge iute in ea. Pup!

  2. Un deliciu e prajitura asta!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.