Sarmale de post cu ciuperci

Astazi am testat si eu pentru prima data, sarmalele de post. Stiu ca se fac cu ciuperci, cu soia, sau alte combinatii, insa eu am ales varianta celor cu ciuperci, pentru ca nu sunt foarte buna prietena cu soia, pentru moment!

 

Ingrediente:
– o capatana de varza murata  – puteti folosi si frunza de vie
– 500 g ciuperci champignion
– 200 g orez
– un morcov
– 3 cepe mari
– 3 linguri pasta de tomate
– 3 linguri de faina alba
– sare si piper dupa gust
– ulei pentru calit

Mod de preparare:
– varza murata se pune la desarat in apa, cu cateva ore inainte de a face sarmalutele
– ciupercile se curata de coaja, se spala si se taie bucatele
– ceapa se curata se taie si se pune la calit in ulei
– cand devine sticloasa se adauaga peste ea morcovul dat prin razatoarea mica si se mai calesc impreuna 2-3 minute
– apoi se adauga ciupercile si se lasa pana scade partial apa lasata de ele si se adauga si orezul si se calesc impreuna pentru 10 minute
– spre final se adauga si pasta de tomate si se mai lasa cateva minute pe foc
– cand compozitia este gata se pune intr-un vas, se adauga faina (pentru a se lega) si sarea si piperul – cam asa arata compozitia mea

– varza se scoate de pe cotor, si din fiecare frunza de varza se foloseste doar partea care nu are nervura groasa – partea dinspre margine nu partea cu care se prinde de cotor
– se fac sarmalutele
– partile de varza nefolosite, se toaca si jumatate din cantitate se pune pe fundul oalei in care fierbem sarmalele, apoi se pun sarmalele si peste ele se pune restul de varza tocata
– se acopera cu apa si se pun la fiert
– cand sunt aproape fierte, se adauga si 2 linguri pasta de tomate
– cand sunt gata se servesc cu mamaliguta calda

Pofta buna!!

11 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.