Clatite de post


– 1 l apa minerala
– 500 g faina
– 4 linguri zahar
– 3 plicuri zahar vanilat
– ulei pentru uns tigaia
– esenta de vanilie – optional – eu pun pentru ca imi plac ca ies aromate, doar ca de la esenta se formeaza niste mici „gaurele”
– dulceata preferata
Mod de preparare:
– intr-un bol se pune apa cu ambele tipuri de zahar si se amesteca pana la dizolvarea acestora
– se adauga faina si se amesteca sau se mixeaza din nou pana ce compozitia este omogena

– se incinge o tigaie cu coada si se unge cu foarte putin ulei
– se toarna cate un polonic din compozitie si se roteste tigaia pana cand compozitia acopera tot fundul tigaii
– cand clatita s-a desprins de tigaie pe margini se intoarce si se lasa la rumenit si pe cealalta parte
– se rastoarna pe o farfurie intinsa si se procedeaza la fel cu toate clatitele
– se unge fiecare clatita cu dulceata preferata sau cu ce doriti voi
Pofta buna!!
Sunt tare bune si clatitele de post, mai ales daca pui gemul preferat!
Tot din astea am avut si noi azi,buuune tare!Pup!