Clatite de post

Ingrediente (pentru circa 20 de clatite):
– 1 l apa minerala
– 500 g faina
– 4 linguri zahar
– 3 plicuri zahar vanilat
– ulei pentru uns tigaia
– esenta de vanilie – optional – eu pun pentru ca imi plac ca ies aromate, doar ca de la esenta se formeaza niste mici „gaurele”
– dulceata preferata

 

Mod de preparare:
– intr-un bol se pune apa cu ambele tipuri de zahar si se amesteca pana la dizolvarea acestora
– se adauga faina si se amesteca sau se mixeaza din nou pana ce compozitia este omogena

– se incinge o tigaie cu coada si se unge cu foarte putin ulei
– se toarna cate un polonic din compozitie si se roteste tigaia pana cand compozitia acopera tot fundul tigaii
– cand clatita s-a desprins de tigaie pe margini se intoarce si se lasa la rumenit si pe cealalta parte
– se rastoarna pe o farfurie intinsa si se procedeaza la fel cu toate clatitele
– se unge fiecare clatita cu dulceata preferata sau cu ce doriti voi

Pofta buna!!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Sunt tare bune si clatitele de post, mai ales daca pui gemul preferat!

  2. milica spune:

    Tot din astea am avut si noi azi,buuune tare!Pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.