Trufe de ciocolata
Cine iubeste ciocolata, cu siguranta va fi incantat aceste trufe de ciocolata 🙂 In plus, sunt usor de facut si sunt absolut delicioaseeee….
Ingrediente (pentru circa 25 de trufe):
– 200 g ciocolata amaruie
– 50 ml frisca lichida
– 50 g unt
– 7 g ness
– 50 g cacao
– esenta de rom dupa gust
Mod de preparare:
– ciocolata se rupe bucati si se pune intr-o craticioara impreuna cu frisca si untul, pe baie de aburi
– se amesteca continuu pana se topeste ciocolata si margarina si incepe sa se omogenizeze compozitia
– se ia de pe baia de aburi, se adauga nessul si esenta de rom si se amesteca foarte bine pana se incorporeaza si nessul
– compozitia rezultata se lasa sa se mai raceasca un pic si se da la frigider pentru circa o ora
– cand e rece trebuie sa se intareasca dar nu foarte tare, suficient incat sa poata fi modelate trufele
– se formeaza trufele (mai mari sau mai mici-dupa cum doriti) si se dau prin cacao
– se mai dau pentru inca o ora la frigider pentru a se intari – pentru ca dupa cum veti observa, la modelat, se mai inmoaie de la caldura mainilor
Pofta buna!!!
bine arata, imi place cum arata si cand le vad ma gandesc ca interiorul e pufos si aromat de ti se topeste in gura 🙂
Trufele de ciocolata sunt mereu o tentatie prea mare pentru mine 😀 Asa ca servesc si eu cateva 😉
Mmmm, foarte bune! Apa in gura, ajutor!
Ador consistenta cremoasa a trufelor!:)