Tort cu mure, iaurt si ciocolata

Ori de cate ori imi propun sa fac un tort, ma gandesc la ce creme sa folosesc, cum sa le combin, si cand par hotarata, ma orientez in cele din urma tot spre crema de iaurt…si asta pentru ca pur si simplu ne place foarte mult gustul ei 🙂

Ingrediente (pentru tava de 21 cm ):
Blat:
– 13 piscoturi
– 75 ml compot – de care doriti – pentru insiropat piscoturile
Crema de iaurt
– 250 g iaurt
– 250 ml frisca lichida
– 10 g gelatina
– 5 linguri zahar
– 100 g mure congelate
Crema de ciocolata:
– 2 galbenusuri
– 250 ml lapte
– 3 linguri rase de amidon
– 75 g zahar
– 200 g ciocolata cu lapte
– 350 ml frisca lichida
– 2 pliculete gelatina
– ornamente pentru decor

Mod de preparare:
Crema de iaurt:
– murele se decongeleaza si se pun pe un prosop de hartie pentru a absorbi zeama lasata de ele
– frisca se mixeaza foarte bine pana se ingroasa
– iaurtul (se opresc 3 linguri din iaurt pentru a se amesteca cu gelatina) se amesteca foarte bine cu cele 5 linguri de zahar
– gelatina se hidrateaza 5 minute in 3 linguri de apa, apoi se divolva la bain-marie sau la microunde, cateva secunde
– gelatina dizolvata se amesteca cu 3 linguri iaurt, apoi se incorporeaza in restul cremei de iaurt
– se amesteca bine iaurtul cu frisca mixata
– piscoturile de insiropeaza, se aseaza cu grija in tava cu pereti detasabili
– pentru piscoturi se aseaza jumatate din crema de iaurt apoi se pun murele, si peste ele se aseaza cealalta jumatate de crema

– tava se da la rece

Crema de ciocolata:
– ciocolata se rupe bucati, se pune intr-un vas pe foc impreuna cu 150 ml frisca lichida si se incalzeste pana cand aceasta se topeste, apoi se pune in frigider pana se raceste complet
– galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga amidonul si laptele caldut
– amestecul se pune intr-un vas pe foc mic, amestecand incontinuu pana cand se ingroasa ca o budinca

– gelatinase hidrateaza in 6 linguri apa rece se incalzeste la cuptorul cu microunde pana cand se topeste si apoi se toarna peste budinca si se amesteca energic
– compozitia se lasa sa se raceasca
– amestecul de ciocolata si frisca se mixeaza si se amesteca cu 200 ml frisca mixata in prealabil
– cand budinca este complet racita se adauga peste amestecul de frisca si ciocolata si se omogenizeaza
– crema de ciocolata se aseaza peste crema de iaurt, se orneaza tortul dupa cum doriti si se lasa la frigider cateva ore
– cand se scot peretii tavii, puteti orna tortul si pe partea laterala

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.