Melci cu nuca – de post

Acesti melci sunt atat de buni, de moi si pufosi, ca nu veti simti ca sunt un desert de post. Asa ca bucurati-va de acest desert in post si nu numai…

Ingrediente:
– 25 g drojdie proaspata
– 150 g margarina
– 220 ml apa calduta
– 500 g faina (e posibil sa intre chiar un picut mai mult-520 g)
– 150 g zahar
– 1 lingurita coaja de portocala rasa – optional
– 200 g nuca macinata
Pentru sirop :
– 50 g zahar
– 250 ml apa
– 1 lingura miere

Mod de preparare:
– se sfarama drojdia (pastrata la temperatura camerei cu o ora inainte) si se amesteca cu lingurita de zahar si 20 ml apa calduta
– se presara 2 lingurite cu faina, se amesteca si se lasa la loc cald, pana incepe sa faca balonase – atunci maiaua este gata
– margarina tinuta la temperatura camerei, se mixeaza cu 100 g zahar si un praf de sare
– peste margarina se adauga maiaua, faina cernuta si apa calduta si se amesteca
– se framanta bine si se lasa aluatul la dospit pentru 60 de minute – acoperit cu un prosop
– se imparte aluatul in doua parti egale, si se intind doua foi potrivit de groase
– pe fiecare foaie de aluat se aseaza nuca amestecata cu 50 g zahar – impartita in prealabil in doua parti egale
– fiecare foaie, se ruleaza cu grija si se taie bucati de circa 1 cm grosime
– rulourile se aseaza cu grija in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incalzit in prealabil la 175 de grade

– melcii se coc timp de aproximativ 25 de minute

– separat, se pregateste siropul – se fierbe apa cu zaharul si mierea timp de 5 minute, la foc mic
– se insiropeaza fiecare melc cald cu doua linguri de sirop pentru a fi fragezi mai multe zile

Pofta buna!!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. maria spune:

    Îmi place foarte mult reţeta lor de frupt! Habar n-am avut cu ce sirop să înlocuiesc laptele ăla de se turna la final. Bine c-am găsit la tine secretul:)

  2. Ce bine arata!! Cred ca sunt si deliciosi 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.